Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca, in urma unor negocieri lungi si complicate a obtinut pentru Romania portofoliul Dezvoltarii regionale, "cel mai important portofoliu din CE", si ca seful statului, Traian Basescu, a avut suficienta minte sa nu comenteze mai mult subiectul.

"In urma unor negocieri extrem de lungi si extrem de complicate, in conditiile in care Romania nu putea sa pastreze agricultura, pentru ca nicio tara nu-si va pastra portofoliul avut anterior, eu am obtinut pentru Romania, nu pentru Guvernul Romaniei, nu pentru un roman, am obtinut pentru Romania cel mai important portofoliu din CE pentru noi - sigur, alte tari au alte optiuni - dar Dezvoltarea regionala inseamna toate fondurile, programele de coeziune si structurale in perioada 2014-2019", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a aratat ca, din acest punct de vedere, toti oamenii "cu mintea la ei", care stiu ce inseamna Comisia Europeana, au aplaudat faptul ca Romania a obtinut cel mai bun portofoliu pe care si l-ar fi putut dori, chiar daca a avut probleme in trecut in absorbtia fondurilor europene.

"In aceste conditii, chiar domnul Basescu, care este in mod traditional adversarul meu, a avut suficienta minte ca sa nu comenteze mai mult, stiind ca obtinerea portofoliului Dezvoltarii regionale e un obiectiv extraordinar de important", a spus Ponta.

Presedintele ales al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a decis ca din cei doi candidati ai Romaniei pentru un post de comisar sa aiba discutii doar cu europarlamentarul PSD Corina Cretu, chiar daca prima optiune a Bucurestiului a fost pentru Dacian Ciolos, potrivit unui surse europene.

Purtatorul de cuvant al CE Natasha Bertaud a anuntat, miercuri, ca discutia dintre Jean-Claude Juncker si candidatul roman va avea loc joi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.