Purtatorul de cuvant al PNL Alina Gorghiu ii cere vicepremierului Liviu Dragnea sa studieze cu mai multa atentie legislatia "inainte de a se umple de ridicol", aratand ca "este perfect legal" sa fii membru intr-o organizatie apartinand minoritatilor nationale si intr-un partid, cum e Klaus Iohannis.

"Domnule Dragnea, studiati cu mai multa atentie legislatia Romaniei inainte de a va umple de ridicol in mod public! Conform articolului 8 din legea nr.14/2003, membrii organizatiilor cetatenilor apartinand minoritatilor nationale care inscriu candidati in alegeri pot face parte si dintr-un partid politic, avand dreptul de a candida in conditiile legii", arata Alina Gorghiu, intr-un comunicat transmis luni, scrie MEDIAFAX.

Gorghiu crede ca Dragnea "nu a excelat niciodata in cunoasterea legii si nici in respectarea ei", ultimul exemplu de "aberatie in materie politica si legala" fiind propunerea de legalizare a traseismului politic al alesilor locali prin ordonanta de urgenta".

"Este realmente penibil si jignitor la adresa electoratului ca tocmai Liviu Dragnea sa vorbeasca de calitatea lui Klaus Iohannis de membru PNL, fix dansul care este un fost membru PD, experienta care l-a ajutat foarte mult sa ajunga in functia de secretar general al PSD. Domnule Dragnea, daca nu faceati aceasta gafa, v-as fi spus in particular, dar asa ma simt obligata sa va informez public - si sper sa paliti de rusine - ca este perfect legal sa fii membru intr-o organizatie apartinand minoritatilor nationale si in acelasi timp si intr-un partid politic", adauga Gorghiu.

Alina Gorghiu mai declara ca este posibil ca informatia sa circule "mai incet" in fieful lui Dragnea si, din acest motiv, acesta ar putea sa nu afle ce prevede legea partidelor. "Probabil ca fara autostrada care sa lege Bucurestiul de fieful domnului Dragnea, Alexandria, informatia circula mai incet. Se poate explica astfel de ce dansul nu a aflat acolo, in Teleorman, ce prevede legea partidelor politice in Romania", adauga Gorghiu.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, luni, ca Klaus Iohannis este intr-un caz de "bigamie politica" si ca acesta acuza proiectul prin care primarii pot opta pentru un partid, desi el a facut exact acest lucru, adaugand: "Sincer, nu am crezut ca acest domn are atata ipocrizie".

"Sincer, nu am crezut ca aest domn are atata ipocrizie incat sa acuze un proiect de act normativ care ar da posibilitatea alesilor locali sa faca exact ceea ce a facut dumnealui. Domnul Iohannis a candidat in 2012 pentru Primaria Sibiului pe listele Forumului Democrat German si a migrat la PNL", a afirmat Dragnea, intr-o conferinta de presa sustinuta la Baia Mare.

Citeste si:
Alegeri România 2024. Când ar putea avea loc cele patru tipuri de...
Alegeri România 2024. Când ar...

El a aratat ca Iohannis se afla intr-un caz de "bigamie politica, fiind si presedinte PNL si membru in Forumul Democrat German".

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, la Suceava, ca in prezent foarte multi alesi locali activeaza pentru alte partide si propune ca pentru o perioada de doua saptamani sa existe posibilitatea ca alesii locali sa isi aleaga partidul fara sa isi mai piarda mandatul, precizand ca este necesara o Ordonanta de Urgenta in acest sens.

Presedintele PNL, Klaus Iohannis, a sustinut ca adoptarea unui astfel de proiect ar fi o eroare, pentru ca ar aproba migratia politica.

"Ar fi o eroare mare de tot daca Guvernul Ponta ar da ordonanta prin care s-ar aproba migratia politica a primarilor, la fel ca si legea amnistiei si a gratierii pe care si-o doresc foarte multi din PSD. Eu sunt total impotriva unei astfel de inlesniri. Trebuie sa terminam odata cu migratia politica, trebuie sa facem politica pentru Romania, pentru romani, pentru economie, si nu de dragul grupurilor de interese oculte din interiorul partidelor", a scris Iohannis pe pagina sa de Facebook.

Citeste si:
Liviu Dragnea a postat o nouă rețetă. Internauții, glume pe seama...
Liviu Dragnea a postat o nouă...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.