Fostul lider democrat-liberal Emil Boc il acuza pe presedintele PDL, Vasile Blaga, ca, desi spune ca are partidul in suflet, de fapt "astazi il baga in mormant definitiv si il topeste in PNL", fiind cel care, peste noapte, a batut palma cu liberalii, care le-au fost adversari incepand cu 2007.

Emil Boc a declarat, sambata, pentru MEDIAFAX, raspunzand acuzatiilor lansate la adresa sa de catre Vasile Blaga, ca nu are de ce sa regrete ca a ramas un partener al presedintelui Traian Basescu si ca a fost alaturi de acesta si de Fundatia Miscarea Populara, el spunand ca seful statului si fundatia au fost singurii care si-au asumat deschis si pana la capat procesul de reforma a statului, lucru pe care PDL nu l-a facut cu convingere.

"Da, am fost alaturi de presedintele Traian Basescu si de Fundatia Miscarea Populara la dezbateri, pentru ca seful statului si fundatia au fost singurii care si-au asumat deschis si pana la capat procesul de reforma a statului si de a apara masurile de reforma care au salvat Romania de la colapsul economic in 2010. Lucru pe care, din nefericire, PDL nu l-a facut cu convingere si de foarte multe ori a incercat sa se ascunda de aceste elemente. De aceea, nu am de ce sa regret ca am ramas un partener al presedintelui in procesul de modernizare a statului si de a explica masurile de reforma", a spus Emil Boc.

Zi mare pentru dreapta romaneasca: PDL si PNL fac congres de fuziune

Potrivit acestuia, actualul lider al PDL, Vasile Blaga, a fost cel care a batut palma cu PNL, peste noapte, desi liberalii au fost adversarii democrat-liberalilor incepand cu 2007.

"Nu eu, ci Vasile Blaga este cel care, peste noapte, bate palma cu PNL si topeste PDL in PNL, exact partidul cu care, din 2007 incoace, ne-am aflat in confruntari politice deschise, pe fata, si foarte dure. Sa ne amintim ca PNL a dat afara PDL de la guvernare si pe Vasile Blaga din Guvern in aprilie 2007, sa nu uitam ca PNL a fost unul dintre adversarii de la suspendarea presedintelui, si din 2007, si din 2012, PNL a fost adversarul nostru politic si la alegerile parlamentare din 2008, la europarlamentarele din 2009, alegerile locale si parlamentare din 2012. Nu poti sa te faci frate cu cei care ti-au fost adversari din 2007 incoace", a subliniat fostul presedinte al PDL.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

Acesta a mai spus ca la alegerile locale din 2012 el nu a fugit de PDL, "asa cum au facut-o altii", ci si-a asumat candidatura sub sigla PDL la Primaria Cluj-Napoca, pe care a si castigat-o.

Emil Boc a mai sustinut ca nu poate asista cu sufletul deschis la "topirea PDL in PNL" si la "funeraliile" partidului, pe care Vasile Blaga "il baga in mormant definitiv".

"Deci stergi cu buretele aceste lucruri si te topesti in acel partid, iar eu sunt criticat ca am stat la masa cu presedintele Romaniei, cu cel care a facut posibile, alaturi de PDL, cele mai mari succese din istoria noastra politica si sa aplaud cu sufletul deschis topirea PDL in PNL. Nu pot face acest lucru. Vasile Blaga spune ca are PDL in suflet, dar astazi il baga in mormant definitiv. Ceva, aici, nu se leaga. Eu nu pot participa la funeraliile partidului care a dat de doua ori presedintele Romaniei, primar general al Capitalei, Guvern si ministri si a salvat tara de la colapsul economic", a adaugat fostul lider al PDL, care nu participa, sambata, la Congresul de fuziune dintre PDL si PNL.

Citeste si:
Metroul de la Cluj. Astăzi se semnează contractul pentru proiectare...
Metroul de la Cluj. Astăzi se...

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, vineri, ca nu i-au placut actiunile lui Emil Boc, care "a umilit 20.000 de oameni" veniti la Cluj la mitingul PDL, pentru ca nu a participat, si a sustinut in campanie candidatii PMP, dar a adaugat ca nu ar fi demn pentru el sa-l dea afara din partid.

"Evident nu mi-au placut actiunile domnului primar Boc, domnului presedinte Boc, ca toti care ne-au fost presedinti si pe care ii respect foarte mult pentru ca au facut cat au putut pentru partid, sunt membri de drept ai BPN al PDL. Deci, orice pozitie ar fi avut si-o putea manifesta in forul decizional al partidului care se intalneste saptamanal, nu a venit la nicio sedinta. Mai mult, a umilit 20.000 de oameni la Cluj, nu pe mine", a precizat Blaga, la Adevarul live, fiind intrebat despre faptul ca Emil Boc a anuntat ca nu participa la Congresul de fuziune cu PNL.

Citeste si:
Danemarca, prima țară cu un partid condus de roboți
Danemarca, prima țară cu un...

Blaga a explicat ca PDL a organizat la Cluj cel mai mare miting din campania pentru europarlamentare, la care au participat 20.000 de oameni, iar Emil Boc nu a venit, preferand sa meaga la Bucuresti la o reuniune a Fundatiei Miscarea Populara, "la analiza".

"In timpul campaniei electorale, bine, se vedea ca-l sustine pe domnul Buda la Cluj, dar ce sa inteleaga oamenii din teritoriu cand era la Arad si sustinea candidatul Miscarii Populare sau la Timisoara, unde il sustinea pe Funeriu? Lucrurile astea e clar ca nu ne-au facut bine", a mai spus Blaga.
El a adaugat ca, daca nu ar fi fost aceste lucruri si daca PDL nu ar fi fost "fracturat tocmai de cei care vorbesc de unificarea dreptei", acest partid ar fi fost a doua forta din tara si ar fi negociat altfel inclusiv unificarea dreptei.

Blaga a mai spus, insa, ca nu ar fi demn pentru el sa-l dea pe Emil Boc afara din partid.

Citeste si:
PNL începe negocierile cu PMP pentru o posibilă fuziune
PNL începe negocierile cu PMP...

"Daca dansul nu se regaseste, sa se regaseasca in continuare unde isi doreste. Dintr-odata, el nu mai poate dupa numele de PDL. La mine in suflet e PDL, eu m-am dus si am inscris partidul, nu dansul. Eu sunt unul dintre cei patru membri ai partidului care au mers si l-am inscris la tribunal si voi avea alaturi de mine, in suflet, numele de PDL, dar de ce a lasat 27 de organizatii sa faca ce vor ele, ca doar dansul era presedintele la alegerile din 2012?", a mai aratat Blaga.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.