Politica 15 Mai 2014 16:01
Primarul Sectorului 3, Robert Negoita, sustine ca bannerele electorale ale PDL au fost indepartate pentru ca erau amplasate neautorizat in intersectii, iar corturile PMP nu aveau aviz si erau aplasate in zone cu flux pietonal intens, unde puteau genera probleme de ordine publica.

Reprezentantii PDL l-au acuzat pe primarul Sectorului 3, Robert Negoita, ca incalca legea si distruge materialele electorale amplasate legal, iar cei de la PMP sustin ca edilul i-a somat sa-si retraga corturile electorale din sector, calificand solicitarea ca fiind un abuz, transmite MEDIAFAX.

In replica, Robert Negoita spune ca Primaria Sectorului 3 respecta pluralismul politic si dreptul partidelor de a-si face publicitate electorala si a aprobat, in limita posibilitatilor actuale, amplasarea de suporturi si afisaje electorale pentru toti aceia care au solicitat acest lucru.

Primarul sustine ca declaratiile acuzatoare ale liderilor PMP si PDL sunt "mincinoase si injurioase, aratand doar lipsa de respect pe care aceste doua partide o au fata de lege si de cetateni".

"PDL si PMP vor sa para doua partide deosebite, dar nu reprezinta decat aceeasi molima portocalie, care i-a saracit pe romani. Tupeul si proferarea de minciuni si de injurii sunt practicile lor binecunoscute. Bucurestenii vad, acum, foarte bine unde sunt banii guvernarii Boc: in miile de steaguri si panouri publicitare, care sufoca orasul. Dar, PDL si PMP tot nu sunt multumite: ar dori, daca se poate, sa-si distribuie propaganda peste tot, chiar si dincolo de lege. Respectarea legii nu este, intr-adevar, punctul lor tare", arata Robert Negoita, citat intr-un comunicat de presa al Primariei Sectorului 3.

Potrivit lui Negoita, PDL invoca un protocol privind organizarea si desfasurarea adunarii publice pentru perioada 25 aprilie - 23 mai 2014.

"E cel putin straniu ca o adunare publica dureaza atatea zile si este si mai straniu ca, in baza acestui document, se poate solicita amplasarea, pe toata raza Sectorului 3, a nu mai putin de 25 de corturi, 35 de bannere si 34 de steaguri", a mai aratat Negoita, precizand ca Primaria Municipiului Bucuresti nici nu a aprobat o astfel de solicitare.

Edilul sustine ca PDL nu tine cont de reglementarile legale privind conditiile in care afisajele stradale pot fi amplasate, nefiind respectate prevederile Legii 185/2013 privind amplasarea si autorizarea mijloacelor de publicitate si prevederile Hotararii Consiliului Local al Sectorului 3 nr. 87/2004.

"Avand in vedere toate aceste aspecte, am semnat Dispozitia Nr. 8367, din 12.05.2014, pentru desfiintarea pe cale administrativa a constructiilor provizorii neautorizate de tip banner, amplasate neautorizat in intersectiile din Sectorul 3", a precizat Negoita, aratand ca actiunea a fost "complet obiectiva", deorece au fost date jos nu doar panourile electorale, ci orice fel de materiale publicitare, inclusiv cele comerciale care nu au fost amplasate conform legii.

Citeste si:
Tomac anunță organizarea Congresului PMP pe 19 februarie: Scopul e...
Tomac anunță organizarea...

In cazul corturilor Partidului Miscarea Populara, Negoita spune ca politistii locali din cadrul Directiei Inspectie si Control au constatat ca pe domeniul public au fost amplasate, fara autorizatie sau aviz de amplasament, in zona intersectiilor importante, corturi cu dimensiuni de aproximativ 3x3 metri.

"Corturile au fost amplasate in zone cu flux pietonal intens, putand genera probleme de ordine publica. Avand in vedere toate aceste aspecte, Directia de Inspectie si Control a propus Primarului Sectorului 3 emiterea unei Dispozitii pentru eliberarea domeniului public si inlaturarea constructiilor provizorii", mai precizeaza sursa citata, mentionand ca in 12 mai, s-a emis o dispozitie privind demontarea de urgenta a materialelor publicitare amplasate fara respectarea legilor si hotararilor in vigoare.

Citeste si:
Peste 30.000 de români din diaspora s-au înscris la europarlamentare
Peste 30.000 de români din...

Organizatia PDL Sector 3 a depus, miercuri, plangeri la toate institutiile abilitate printre care Biroul Electoral Central, Politie si Parchet, prin care il reclama pe primarul Sectorului 3, Robert Negoita, ca incalca legea si distruge materialele electorale ale PDL amplasate legal.

Presedintele Organizatiei PDL Sector 3, Sulfina Barbu, a spus, intr-o conferinta de presa, ca "Robert Negoita, primarul cu scoala putina si cu minte si mai putina, incalca legea si distruge sistematic materialele electorale ale Partidului Democrat Liberal amplasate legal, conform aprobarii Primariei Generale a Municipiului Bucuresti, cu semnatura primarului general Sorin Oprescu".

Presedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, miercuri, ca ii cere primarului Sectorului 3, Robert Negoita, sa inceteze abuzurile impotriva PMP, aratand ca Negoita a somat partidul sa-si retraga corturile electorale din sector, desi au aprobare din partea primarului general, Sorin Oprescu.

Citeste si:
Eugen Tomac: „România nu are nicio șansă să intre în Schengen în 2023”
Eugen Tomac: „România nu are...

Tomac a spus, intr-o conferinta de presa, ca pe 30 aprilie PMP a solicitat si a primit aprobarea din partea primarului general de amplasare de corturi electorale pentru a-si desfasura civilizat campania electorala.

"Intre timp, un primar telenovela, primarul Sectorului 3, Robert Negoita, vazand ca are probabil probleme interne, el fiind si vicepresedinte PSD, ne trimite pe 12 mai o somatie ca in 24 de ore corturile PMP sa fie retrase, in caz contrar ne ameninta cu strangerea fortata a corturilor", a aratat Tomac. El a adaugat ca acest lucru este un incident extrem de grav, avand in vedere ca PMP nu are la dispozitie resursele PSD pentru a-si face campanie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.