Peste 30.000 de români din străinătate s-au înscris până în prezent pentru votul prin corespondenţă la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Până marţi, în jurul orei 14,30, au fost depuse 30.069 de cereri pentru votul prin corespondenţă.

Cele mai multe cereri au fost depuse de români din Marea Britanie - 6.925; Germania - 4.513; Spania - 2.614; Italia - 2.422; Franţa - 2.125. Peste 1.000 de solicitări au venit din Elveţia, Olanda, Belgia, Austria.

Mai sunt 2 zile în care românii din diaspora mai pot opta pentru a-şi exercita dreptul de vot prin corespondenţă.

Cetăţenii români cu drept de vot, cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate, care doresc să îşi exercite dreptul la vot prin corespondenţă la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor se pot înregistra, până cel mai târziu pe 22 octombrie, pe platforma www.votstrainatate.ro.

Citeste si:
AUR va participa la alegerile parlamentare din Republica Moldova
AUR va participa la alegerile...

Prin înregistrarea ca alegător prin corespondenţă, cetăţeanul român cu drept de vot care locuieşte în străinătate şi deţine documente valabile de şedere din partea statului respectiv solicită transmiterea prin poştă a documentelor de vot la adresa sa de corespondenţă.

Prin completarea acestui chestionar, cetăţeanul român cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate îşi exprimă dorinţa să voteze prin corespondenţă la alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor din anul 2020, urmând să fie radiat pentru acest scrutin din lista electorală permanentă din România şi înscris în lista electorală permanentă pentru votul prin corespondenţă.

Românii din diaspora vor vota la parlamentare pe 5 şi 6 decembrie, informează Agerpres.

Citeste si:
Peste 200.000 de români din diaspora au votat la alegerile...
Peste 200.000 de români din...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.