Primarul Constantei, Radu Mazare, a declarat, joi dupa-amiaza, ca este interceptat "de cand este Basescu pe scaun" si ca interceptarile din dosarul in care este acuzat de luare de mita sunt scoase din context.

Intrebat despre continutul interceptarilor din dosar, Mazare a spus ca nu are voie si nu vrea sa dea date din dosar.

La insistentele unei jurnaliste de la B1 Tv, Mazare a declarat ca, daca "procurorii au scos si au dat interceptarile jurnalistilor la B1", atunci va "discuta putin si despre interceptari", precizand ca procurorii "nu au putut convinge instanta" cu acestea pentru a-l putea mentine in arest.

"Sunt interceptat permanent de cand este Basescu pe scaun. Am fost interceptat si in 2007, si 2008, in 2009, 2010, 2011. Interceptarile din dosar au fost scoase din context. Procurorii au spus ca am discutat de cinci ori cu omul de afaceri. Pai normal, ca el lucra de zece ani pe programul de asfaltare. (...). Ma intalnesc, normal, cu toti contractorii care sunt ai Primariei. Interceptarea unde il cert pe viceprimar este anterioara si e vorba despre autorizatiile pentru blocurile pentru tineri", a decalrat Mazare, potrivit MEDIAFAX.

Intrebat daca i-a amenintat pe angajatii Primariei Constanta, Radu Mazare a raspuns afirmativ, spunand ca mereu face acest lucru, ca ei sa-si faca treaba.

La intrebarea daca in anul 2012 s-a intalnit cu Elan Schwartzenberg in Israel pentru a discuta despre deschiderea unui cont, Radu Mazare a confirmat ca s-a intalnit cu acesta, insa nu pentru cont, ci pentru ca omul de afaceri ii este prieten. Iritat de insistentele unei jurnaliste privind motivul vizitei sale in Israel, Radu Mazare a raspuns: "Am fost la maciuci".

Mazare a facut aceste declaratii joi dupa-amiaza in fata locuintei sale din Mamaia, fiind prima sa aparitie publica de la eliberarea din arestul Politiei Capitalei.

Primarul Constantei, Radu Mazare, si omul de afaceri Avraham Morgenstern, care i-ar fi dat mita 175.000 de euro pentru a-si asigura castigarea contractului pentru construirea locuintelor sociale din campusul "Henri Coanda", au fost eliberati din arestul politiei Capitalei miercuri seara, dupa ce instanta suprema a decis cercetarea lor in libertate, sub control judiciar, decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie nefiind definitiva, ea putand fi contestata la aceeasi instanta.

Citeste si:
Percheziții DNA la Ministerul Finanțelor. Biroul unui șef din...
Percheziții DNA la Ministerul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.