Victor Ponta a anuntat, luni, ca PSD, UNPR si PC, partide care formeaza o alianta electorala pentru alegerile europarlamentare, vor avea candidati comuni si la alegerile parlamentare si locale partiale care se vor desfasura pe 25 mai.

"Azi avem de luat cateva decizii politice legate de modul in care ne pregatim pentru 25 mai. Trebuie sa decidem care vor fi candidatii nostri comuni tot in alianta electorala PSD-UNPR-PC pentru colegiile ramase libere de parlamentari pe care Guvernul probabil chiar miercuri va incepe procedura pentru alegerea acestora - in egala masura primari si consilii locale, acolo unde este nevoie", a spus Ponta, in debutul sedintei BPN al PSD, la care presa a avut acces, transmite MEDIAFAX.

Ponta a mai spus ca in cursul acestei saptamani vor fi depuse si candidaturile comune ale aliantei PSD-UNPR-PC la alegerile europarlamentare.

Alegerile pentru posturile vacante de parlamentari sau de alesi locali vor avea loc in 25 mai, simultan cu alegerile europarlamentare, a anuntat, in urma cu o saptamana, Ponta. Premierul a anuntat ca Guvernul va declansa procedurile pentru ca in 25 mai, cand sunt programate alegerile europarlamentare, sa se desfasoare si alegerile partiale pentru posturile vacante de parlamentari, de primari sau alti alesi locali.

Alegerile partiale pentru locurile vacante din Parlament, care vor fi simultane cu europarlamentarele, in 25 mai, conform anuntului premierului, urmeaza sa fie organizate cel mai probabil in zece colegii din judetele Galati, Gorj, Hunedoara, Iasi, Ilfov, Timis, Satu Mare, precum si in Bucuresti.

Mandatele in cele zece colegii au fost castigate in 2012 de PSD - patru mandate, PNL - patru si PC - doua, toate insa sub sigla USL. Alegerile partiale din 25 mai urmeaza sa duca la alegerea a zece parlamentari, respectiv sapte deputati si trei senatori, in urma vacantarii acestor pozitii si a demisiilor preconizate.

Potrivit Legii 35/2008, in cazul desfasurarii de alegeri partiale pentru Parlament, data desfasurarii acestora se stabileste cu cel putin 45 de zile inainte de ziua votarii, iar perioada campaniei electorale se reduce la jumatate fata de alegerile la termen, fiind de 15 zile. De asemenea, la alegerile partiale pot candida doar prezentanti ai partidelor sau organizatiilor minoritatilor nationale care au trecut pragul electoral la alegerile generale, individual sau intr-o alianta politica sau electorala.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.