Premierul Victor Ponta a anuntat ca s-a intalnit cu presedintele Traian Basescu, dar ca nu a ajuns cu acesta la o concluzie privind procedurile care trebuie urmate si ca va avea miercuri o noua discutie cu seful statului.

"M-am intalnit cu presedintele, dar nu am ajuns la nicio concluzie privind procedurile de urmat. Vom mai discuta si maine (miercuri - n.r.)", a spus Ponta.

Anterior, surse politice au precizat pentru MEDIAFAX ca premierul Victor Ponta a mers marti seara la Palatul Cotroceni, pentru discutii cu presedintele Traian Basescu.

Premierul a mers la Palatul Cotroceni dupa ce, marti, Parlamentul a adoptat prin vot secret cu bile (346 voturi "pentru", 191 "impotriva"), proiectul de Hotarare privind modificarea structurii si compozitiei politice a Guvernului.

Premierul Victor Ponta a afirmat, dupa votul din Parlament, ca spera ca noul Guvern sa inceapa sa functioneze chiar de miercuri, precizand ca il va contacta in acest sens pe presedintele Traian Basescu si ca este dispus ca in sedinta de miercuri a Guvernului sa adopte masuri pentru a evita orice confuzii legate de programul de guvernare.

El a precizat ca este dispus inclusiv sa isi angajeze raspunderea pentru programul de guvernare, dar ca pentru acest lucru este necesar ca Executivul sa fie validat.

"Daca exista probleme legate ca in program apare numele USL sau trebuie scos de acolo, i-am comunicat si presedintelui si sunt dispus ca maine, in prima sedinta de guvern, sa luam toate masurile prevazute de Constitutie, pentru a indrepta orice fel de posibila confuzie. Articolul 114 din Constitutie, care vorbeste de angajarea raspunderii pentru un program poate fi aplicat - maine, in sedinta de guvern, declansez, poate fi aplicat. In sedinta de guvern adoptam programul asupra caruia ne angajam raspunderea - sunt nste termene, trei zile in care trebuie sa primim observatii, ma prezint in fata Parlamentului, dupa care cinci zle in care se poate depune o motiune de cenzura, dupa care abia atunci se promulga programul respectiv. Presedintele stia ca aceste lucruri nu depind de mine, ci de Parlament si ca e vorba de opt zile. Daca asta seara (n.r. - marti) am Guvern, maine transmitem catre Parlament exact modificarile cerute de presedinte, imi angajez rspunderea, opozitia depune motiune de cenzura, dar trebuie sa avem Guvern pentru asta, altfel nu putem sa procedam", a spus Ponta.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca fortarea unui vot in Parlament pentru noul Guvern fara modificarea programului de guvernare produce riscul atacarii la Curtea Constitutionala de catre 50 de parlamentari - "ceea ce se va intampla" - si al unui conflict constitutional Presedintie-Parlament.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.