Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca fortarea unui vot in Parlament pentru noul Guvern fara modificarea programului de guvernare produce riscul atacarii la CC de catre 50 de parlamentari - "ceea ce se va intampla" - si al unui conflict constitutional Presedintie-Parlament.

"Nu se poate continua cu un program in care este mentionat USL, cand USL nu mai este la guvernare", a spus Basescu, potrivit MEDIAFAX.

PNL nu mai apare in Guvern si nu mai sustine Cabinetul, a mai adaugat Traian Basescu.

Potrivit presedintelui, fortarea unui vot fara modificarea programului de guvernare are riscuri: 1. sa fie atacata la CC de 50 de membri ai Parlamentului, ceea ce se va intampla, si 2. declansarea conflictului intre Presedintie si Parlament.

Traian Basescu a declarat ca, in cazul asumarii raspunderii Guvernului pe programul de guvernare, chiar daca se depune motiunea de cenzura, nu asteapta votul pe aceasta, ci va numi imediat ministrii.

Presedintele Basescu a sustinut ca, daca nu se va asuma raspunderea Guvernului pe programul de guvernare, atunci "va exista atacarea la CC, si va trebui sa astepte pana cand se pronunta Curtea.

"Daca nu procedam asa (asumarea raspunderii - n.r.), va fi imposibila instalarea Guvernului in noaptea aceasta. Va exista atacarea la Curtea Constitutionala si va trebui sa astept pana se pronunta Curtea Constitutionala asupra hotararii. Nu este nicio contradictie, nu voi astepta in niciun caz un eventual efect al unei motiuni de cenzura pe asumarea raspunderii pe program, voi valida ministrii in noaptea asta. Dar, daca nu se trece prin asumare programul, sunt obligat sa astept pana Curtea Constitutionala se pronunta pe un eventual atac al hotararii la CC. Cred ca drumul de urmat este acesta", a afirmat seful statului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.