Vicepresedintele PDL, Alexandru Nazare, a anuntat duminica, intr-o conferinta de presa, ca PDL ii cere lui premierului Victor Ponta demiterea ministrului Fondurilor europene dupa ce Acordul de Parteneriat transmis de acesta la Bruxelles a fost respins oficial, iar absortie fondurilor UE intarzie.

"Dupa ce a fost respins de cateva ori in cursul anului 2013, Comisia Europeana da o palma serioasa Guvernului Ponta respingand varianta oficiala (a Acordului de Parteneriat, n.r.) transmisa de catre Ministerul Fondurilor europene (...) Din raportarile CE intelegem ca nu au avut ce sa evalueze, deci Guvernul Ponta a transmis la Bruxelles un document in care practic nu au scris ceea ce se asteptau experitii CE sa auda. Victor Viorel Ponta a luat la acest examen nota 2, nu a scris nimic, sau altfel spus la teza de matematica a scris o poezioara", a declarat Nazare, potrivit MEDIAFAX.

Vicepresedintele PDL a anuntat ca democrat-liberalii ii solicita premierului demiterea "de urgenta" a ministrului Teorodovici si refacerea Acordului de Parteneriat inclusiv printr-o dezbatere in Parlament.

Nazare l-a acuzat pe ministrul Fondurilor europene de faptul ca a promis o absortie de 50% la finalul lui 2013, dar in cele din urma s-a ajuns la o absortie de 25%.

"Romania pierde 3,8 miliarde de euro fonduri europene pe actualul exercitiu financiar (...) Daca pentru anul 2015 acest ministru realizeaza jumatate din cat si-a propus inseamna ca Romania 7,6 miliade de euro. Intarzierea cu care gestioneaza Guvernul Ponta programarea 2014 – 2020 o sa ne duca in situatia in care nu vom absorbi niciun euro in anul 2014 din viitorul buget si vom pierde si bani din fostul buget, exercitiul 2007 – 2013", a mai afirmat vicepresedintele PDL.

Nazare a declarat ca in spatele esecului privind Acordul de Parteneriat se ascunde "o grava neintelegere in cadrul USL despre cum se impart banii".

"Nu stiu cum sa-si imparta banii, nu stiu pe ce sa-si imparta banii ca toti baronii USL sa fie multumiti si din aceasta cearta intre baroni au ajuns sa transmita o polologhie la Bruxelles, crezand ca reuseasca sa pacaleasca Bruxelles-ul', a mai precizat democrat-liberalul.

Citeste si:
Război Israel-Hamas/Ursula von der Leyen: „Aclamarea teroriștilor...
Război Israel-Hamas/Ursula...

Citeste si: Expertii CE: Prima versiune a Acordului de Parteneriat, fara viziune


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.