Parlamentarii au dezbatut in 2013 sute de proiecte de lege, in comisii si in plen, nelipsind replicile acide, taioase sau pline de umor. Adesea, aceste dezbateri au fost pigmentate cu umor involuntar, scrie MEDIAFAX.

Logica parlamentara

Cristian Dumitrescu: "Domnule senator, nu pot sa va felicit pentru ceea ce ati facut, dar trebuie sa constat ca sunteti persoana care se incadreaza cel mai bine. Ati vorbit 1 minut si 47 de secunde plin de substanta. Eu n-am fost atent la ce ati spus, dar ati spus lucruri foarte interesante".

Cristiana Anghel: "N-am sa pot sa stau cu ochii inchisi si cu gura inchisa, spunand: «Da, este bine ceea ce se intampla»".

Cristian Dumitrescu (presedinte de sedinta): "Domnule senator, v-am ascultat cu mare placere, sigur ca da. Nu fac recomandari, dar asa, cu mai multa experienta, cand ii chemati pe colegii dumneavoastra sus, acolo, ca sa va asculte cand vorbiti la microfon, mai scurtati textul, ca din dorinta dumneavoastra de a vorbi asa nu s-a inteles nimic din ce ati spus. Dar eu, fiind atent, am inteles".

Parlamentari cu (s)experienta

Valer Marian: "Sa se verifice scopul, costul si modul de decontare a vizitei de 10 zile efectuate in Hong Kong, de magistratele Alina Ghica si Oana Haineala, in perioada in care prima detinea functia de presedinte al CSM, iar cealalta o detinea pe cea de vicepresedinte, precum si motivele pentru care au fost insotite de doi tineri si falnici subofiteri de la SPP, recomandati de presedintele Traian Basescu. As dori sa mai clarificati, pornind de la destainuirile unuia dintre subofiterii de protectie si paza, precum si de la expresia preferata a celor doua magistrate - «4pezi» -, daca, in timpul vizitei, au adoptat pozitia patrupeda ori daca sau delectat «4 pe zi» in mirificul si apetisantul orient".

Anca Boagiu: "Pai, azi dimineata auzeam ca stam capra in fata Uniunii Europene..., si ca ne bubuie pe Schengen, si leaga de MCV, si nu stiu ce nu facem, iar acum aud un coleg care se supara ca trebuie sa avem o pozitie care sa spuna: domnule, nu sunt de acord cu ce-mi propui tu, Uniune Europeana".

Citeste si:
George Simion a postat o imagine cu mâncarea primită gratis de...
George Simion a postat o...

Puiu Hasotti (despre afirmatia lui Marian Preda, presedintele Fundatiei Miscarea Populara, ca Traian Basescu este "tatal spiritual" al acestei miscari): "Bun, bun, tatal spiritual, dar mama, cine e mama Miscarii Populare? O fi vreun serviciu secret? Si cand m-am gandit, m-a trecut un fior pe sira spinarii. Zic: «Daca o fi si Andreea Pora?» Va dati seama? O combinatie Traian Basescu - Andreea Pora. Va dati seama ce ar putea iesi? Ca, bineinteles, Miscarea Populara trebuie sa aiba si o mama, ca doar Traian Basescu n-a facut-o prin autofecundare politica, nu?".

Crin Antonescu: "Nu va ingrijorati. Uneori, poti ofta de placere. Acesta era sensul oftatului meu".

Puiu Hasotti: "Dar, in sfarsit, mai simpatica a fost doamna Udrea cand a zis: «Nu sunt un Basescu cu fusta, sunt un Basescu cu par». Hm! Hm! Sa renunte doamna Elena Udrea la atatea calitati, la sarmul domniei sale numai de dragul de a se asemana cu domnul Basescu? Interesant".
Figuri de stil parlamentar

Citeste si:
Peste 540 de replici ale celor două cutremure din Gorj, patru doar...
Peste 540 de replici ale...

Florea Voinea: "Traian Basescu, acest copil teribil si hiperkinetic al politicii de chei de Dambovita, a reusit contraperformanta de a-si dinamita singura sansa de revenire in viata politica intr-un partid de opozitie puternic".

Puiu Hasotti: "Nu stiu prin ce joc fonetic, in limba italiana, «dreapta» se numeste «destra» si «stanga» se numeste «sinistra» si probabil ca domnul Traian Basescu s-a saturat sa tot activeze in zona aceasta «sinistra», dar nu de stanga politica, si s-a gandit in ultimul timp sa fie un om de «dreapta»".
Adranel Cotescu: "Acea doamna mandra, legata la ochi cu esarfa si avand balanta in mana stanga si sabia in mana dreapta devenise mai mult un domn majordom, cu o tava pentru a servi camarila presedintelui si cu un prosop ca sa curete in urma lui".

Citeste si:
Puiu Hasotti a demisionat din PNL
Puiu Hasotti a demisionat din...

Haralambie Vochitoiu: "Eu cred ca, mai ales in domeniul sanatatii, ne jucam cu focul. Vom ajunge in situatia... Oricum achizitia si furnizarea ritmica a tuturor celor necesare la spitalele din Romania se fac cu foarte multa greutate, cu foarte mare dificultate. (...) De ce sa dam foc la moara, ca sunt trei soareci in ea? Hai sa scoatem soarecii din moara si moara sa-si vada de treaba inainte!".

Gabriela Cretu: "Declaratia mea se numeste «Oameni de stat sau avocatei de provincie» si e o forma eleganta de a exprima o traire mult prea omeneasca: m-am saturat de papagali. Nu putem duce tara asta inainte daca, precum o placa de vinil stricata, repetam aceleasi refrene la aceiasi stimuli. Sta cetateanul si se uita la televizor si, daca n-ar fi facut-o Pavlov pe caini, ar putea studia reflexul conditionat pe oameni, ba chiar pe unii care se viseaza oameni de stat".

Citeste si:
Videanu si Sarbu, audiati la DNA in dosarul lui Niculae
Adriean Videanu si Ilie...

Tudor Barbu: "Voi fi cat pot de scurt. Fac bube la gura, fac alergie cand aud asta cu populismul".

Parlamentarii, despre propriile declaratii politice:

Paul Ichim: "Sunt in asentimentul colegei noastre, care a spus foarte frumos: «Noi vorbim, noi auzim». Probabil ca declaratiile politice o sa trebuiasca sa le agatam pe Facebook, ca avem pe cineva la Cotroceni care ne-a invatat ca, daca vrem sa mai spunem ceva fara sa trecem pe aici, la acel Regulament destul de stramt, o sa trebuiasca sa vorbim pe Facebook".

Puiu Hasotti (despre publicarea in Monitorul Oficial a declaratiilor politice fara ca ele sa fie citite in plen): "Uitati-va, s-a citit o lista intreaga cu colegi care isi depun declaratiile politice. Nu este in regula sa mergem apoi in teritoriu (...) si sa spunem: «Iata ce declaratie politica am avut eu in Senatul Romaniei», toata lumea sa se minuneze de acea declaratie, iar noi, senatorii, sa nu o cunoastem".

Tudor Barbu: "Mi-am propus sa nu fac declaratii politice, pentru ca, repet, sunt doar doua camere de filmat, dintre care banuiesc ca niciuna nu functioneaza in acest moment. In sala sunt 14 senatori, deci undeva 8 la suta din membrii Senatului".

Alea sfinte cu alea sfinte. Noi, aici, legiferam

Tudor Barbu (despre cartile electronice de identitate): "Presa, opinia publica au puncte de vedere diferite fata de implementarea acestor documente biometrice, acestor documente care contin componente electronice pe care foarte multi dintre cetatenii Romaniei le percep a fi malefice, si gasesc, asa, un termen eufemistic. (...) Nu cred ca ar strica sa facem o solicitare, daca este posibil, catre Sfantul Sinod sau catre capii Bisericii Ortodoxe Romane sa-si expuna un punct de vedere in aceasta problema".

Puiu Hasotti: "Nu suntem la niciun fel de post de televiziune, hai sa nu cadem in misticism. Alea sfinte cu alea sfinte. Noi, aici, legiferam, noi, aici, facem legi pentru oameni, pentru toti oamenii".

Crin Antonescu: "Secretarul Senatului... imi semnaleaza cu atentie, cu agerime si fermitate, faptul ca s-a epuizat programul de lucru. Nu pot sa nu-i dau dreptate, chiar daca e de la opozitie. Va multumesc. O saptamana buna! Umblati caile Domnului!"

Cristian Dumitrescu: "Trecem la procedura de vot. Domnule senator Vochitoiu, astazi chiar suntem intr-o zi deosebita si as vrea sa va intreb, pentru ca n-ati fost lamuritor din cauza patosului cu care ati... Cereti plenului Senatului retrimiterea la Comisie, ca n-ati spus ca... daca nu se va... vi se va usca mana. Adica tot felul de... Deci asta ati solicitat, da?"

Tudor Barbu: "Eu cred ca o astfel de comisie ar trebui sa lucreze nu numai cu persoane speciale (...), ci si cu documente speciale. Pentru ca daca nu lucreaza cu documente speciale, noi votam o «apa sfintita» care nu face nici rau, nici bine, ci creeaza un precedent periculos".

Florea Voinea (declaratia politica "Pastele Uniunii Economice Europene"): "Nu intentionez sa tin locul ecleziastului. Dimpotriva, mesajul meu este profund laic. Se apropie Pastele ortodox si greco-catolic si, bineinteles, cu totii vom fi preocupati sa-l intampinam potrivit traditiilor si obiceiurilor stramosesti, pe care le respectam cu sfintenie. (...) Toata oferta marilor retaileri este din import. Importam in fiecare an milioane de oua gata fatuite din Belgia, Ungaria si Polonia, legume din Olanda si Spania, carne de miel din Australia si Noua Zeelanda. Banala branza telemea de Sibiu din traditionala pasca sau cea pe care o mancam cu ridichi din Olanda si ceapa verde din Italia este doar ambalata la noi, dar pe eticheta scrie ca este produsa in UE. (...) Nucile romanesti, exportate in Italia si ambalate frumos acolo, se reintorc pe piata din Romania la pret de Ferrari".

Haralambie Vochitoiu: "Asistam in aceasta perioada la atacuri fara precedent la adresa Bisericii Ortodoxe Romane. Nu conteaza numele persoanelor si nici partidul sau alianta din care acestia fac parte, pentru ca, daca le pronuntam, ii facem oameni. Si ei nu sunt. Ei sunt doar Satana ajuns in Parlamentul Romaniei".

Viata bate filmul

Doina Silistru: "Iertati-mi tonul oarecum sumbru, dar, din acest punct de vedere, «filmul» romanesc este un etern candidat la nedoritele «Zmeure de aur». Imi doresc si sunt convinsa ca se poate realiza acest lucru, ca scenariul USL, preluat de un nou regizor - Guvernul Ponta, in cazul de fata -, sa faca un film bun. M-am saturat de productiile guvernelor anterioare, care nu numai ca au avut buget mic, dar acesta a mai fost si taiat in timpul filmarilor, m-am saturat de scenarii pesimiste".

Coagularea dreptei, soarecele si elefantul

Puiu Hasotti: "Domnul senator Mihai-Razvan Ungureanu, cu calm olimpian si educatie de sfinx, sta la panda. De fapt, asteapta un telefon din deal, de la Cotroceni, si de cate ori are ocazia vorbeste de coagularea dreptei. Eu am o nedumerire. In coagularea asta a dreptei, in planul domnului senator Ungureanu, intra si PNL? Pentru ca, daca intra, atunci este o problema. Cu Partidul Forta Civica si Partidul National Liberal, este ca si cand, intr-o piscina, elefantul sta cu un soricel si soricelul ii spune: «Stii, elefantule, eu am fost cam bolnav, dar uite ce valuri frumoase facem»".

Taxa pe parloaga si martoaga

Nicolae Moga: "Aflam ca Guvernul pritoceste o noua taxa, aceea de «parloaga», pregatind-o probabil si pe cea de «martoaga», dupa cum va arata in curand schilodita noastra agricultura. Aceasta masura din pusculita cu nebunii si alte acte normative ale Executivului vine dupa celebra Ordonanta 8/2013, al carei principal inamic care se cuvine taxat si spoliat este agricultorul".

Gramatica parlamentara

Dumitru Oprea (despre un proiect de lege de armonizare cu legislatia UE): "Este o lege care va avea impact. Or, cum incepe primul paragraf?! Va rog sa ma credeti ca nu este scris in limba romana. Este o traducere cu google translater, pentru ca spune ceea ce vreau in capatul unei componente intermediare. Este un paragraf din peste 80 de cuvinte, iar limba romana mai trebuie si respectata: «modalitatile de calcul a dobanzii», nici in clasa I nu se accepta. Cu ce componenta se face acordul? Cu «modalitati» sau «calculul», care este «al dobanzii», iar asta va fi lege. De asta tin ca, de aici, limba romana, totusi, sa fie respectata. Si lipsesc cel putin vreo 7 virgule-cheie, in primul paragraf".

Cristian Radulescu: "Ne impiedicam in lucruri marunte si parca reinvatam alfabetul acum. Amendamentul, daca nu era in raport, mai putea sa fie pus in plen printr-o mare exceptie, deci atunci cand sunt greseli de punctuatie, ma rog, gramaticale, acestea pot fi puse in plen. Este singura situatie".

Ilie Sarbu: "Acceptam toate punctele de vedere, cu o precizare: rolul nostru, ca membri ai comisiilor, e sa dezbatem in comisie si virgulele despre care vorbea domnul rector Oprea. Acolo avem posibilitatea sa punem virgula, sa facem acorduri".

Ilie Sarbu (catre un coleg care a devenit "tot mai nervos"): "Nervozitatea cu activul este diferita putin. Puteti fi foarte activ, dar nu foarte nervos. (...) Si atunci, am rugamintea la dumneavoastra sa fiti mai rezervati in exprimari, sa pastram un anumit nivel, ca, daca ne respectam... am convietuit atatia ani impreuna, eu sunt convins ca, si de acum inainte, vom convietui foarte bine".

Boul, vaca si vitelul

Tánczos Barna: "Daca (fermierul - n.r.) produce furaje si tine animale in curte sau in ferma, il mai impoziteaza o data si pentru animalele tinute, pentru unele dintre ele, pentru ca, in aceasta Ordonanta, la categoria bovine nu se mai incadreaza nici vitelul, nici taurul, nici boul, numai vaca".

Plansul pe spinarea taranului roman

Alexandru Peres: "Pe de alta parte, cu «plansul pe spinarea taranului roman», nu cred ca este neaparat cazul sa invocam aici anumite momente prin care a trecut Senatul Romaniei in cei, hai sa spunem, 20 de ani, in care, intr-adevar, opozitia..., cam acesta este si rolul opozitiei, nu e nicio problema, chiar si domnul Sarbu a plans de multe ori pe spinarea taranului roman. Vad ca, la urma urmei, ramane saracul incalecat acolo si calcat in picioare de clasa politica si de orice Guvern".

Facem un pas mare, dar in urma

Haralambie Vochitoiu: "Stimata doamna senator Gabriela Cretu, care este o femeie - inca o data s-a vazut astazi - deosebit de sincera, si, in zi de sarbatoare, nu poate sa minta, chiar daca partidul ii cere asta. Intr-adevar, facem un pas mare, dar in urma, inspre a proteja copiii. E o lege buna s-o sustinem, dar nu-i definitiva. Stimati colegi, haideti, sa nu fim rai chiar astazi".

Parlamentarii citesc legi, dar si literatura

Dumitru Oprea: "As vrea sa aduc felicitari Grupului parlamentar al PDL si celor care n-au fost de acord cu ordonantele pe care le corectati acum exact in punctele esentiale, pe ici pe colo, à la nenea Iancu, in puncte esentiale, pentru ca, de fapt, dumneavoastra veniti cu o baterie de ordonante care modifica ordonantele pe 2013".

Leonard Cadar: "Constantin Brancusi spunea odata: «Lucrurile nu sunt greu de facut, greu este sa te pui in starea de a le face». Cred ca multi reprezentanti ai puterii nu constientizeaza faptul ca saptamana trecuta s-au implinit 100 de zile de activitate parlamentara, iar unele masuri pe care acestia le-au aplicat sunt in defavoarea romanilor".

Marinica Dinca (declaratia "Efectele timbrului de mediu sau reintoarcerea la «birul pe fumarit»"): "Care dintre noi nu-si aduce aminte de inegalabila lucrare «Ciocoii vechi si noi» de Nicolae Filimon, in care aflam cum «vinariciul, oieritul si fumaritul erau dajdii indirecte ce plateau particularii catre stat». Acum, nu stiu sigur daca ciocoii din feudalism care puneau taxe pe tot ce misca erau sau nu rude mai indepartate ale Guvernului USL, cert este ca, de cand au venit la guvernare, PSD si remorca liberala se inspira puternic din trecutul Romaniei, taxand orice li se pare ca romanul are mai de pret si nu se poate lipsi de el: casa, teren agricol, doua-trei vaci, fumul de la autoturism, numit modern «timbru de mediu», si nu fumarit".

Cristiana Anghel (interpelare adresata lui Horia Georgescu, presedintele ANI): "Ati vrut razboi. Aveti razboi. Pe viata si pe moarte. Pentru ca mie imi puteti inchide gura doar cu pamant, «Caci nu-i tot una leu sa mori/ Ori caine-nlantuit»".

Cui ii merge bine ceasul?

Dumitru Oprea: "Pentru stenograma. Tot ce s-a votat in urma cu cinci minute este in afara votului dat de noi la inceputul zilei de astazi, pana la ora 18.00. (...) Deci niciun vot nu poate fi recunoscut pana cand nu ati trecut, pe procedura, prelungirea programului".

Crin Antonescu: "Aici este, la urma-urmei, o chestiune de cui ii merge bine ceasul".

Vampirismul politic si morga autohtona

Leonardo Badea (declaratie politica "Vampirismul politic in limbajul public. Studiu de caz"): "Interventia mea de astazi porneste de la un exemplu recent, apelul unui domn deputat PDL care solicita cu fermitatea pumnului ridicat in aer: «Vreau sa vad sange de USL-ist pe geam». Aceasta e ultima mostra a nivelului unde pot fi impinse lucrurile fara o minima stapanire de sine sau, mai grav, dintr-o dorinta de a atrage atentia publicului cu declaratii socante (a se citi senzationale). (...) Altfel, intorcandu-ma doar pentru o clipa la cei care-si doresc cu tot dinadinsul sange politic pe geamuri sau pereti, constatarea nevinovata e aceea ca, in goana lor vampirica, risca sa rataceasca in morga politica autohtona".

Pot sa vorbesc, chiar daca putin cu dezacorduri, si fara hartii

Ionel Agrigoroaei (dupa ce un coleg i-a cerut sa vorbeasca liber in plen pentru a se face mai bine inteles si sa "lase putin hartiile"): "Domnule presedinte Nicula, pot sa vorbesc, chiar daca putin cu dezacorduri, si fara hartii, dar eu cred ca am putut sa ma fac bine inteles ca 5-7 ani inseamna prea putina experienta si ne trezim ca o sa punem la aceasta ASF tineret fara experienta sau cu alte intentii, si peste 2-3 ani, o sa ne trezim cu sute de mii de oameni care isi vor banii. Deci, de asta imi este mie frica. V-am prezentat fara hartie, domnule Nicula".

Cristiana Anghel: "Nu-mi pun ochelarii, mi-i scot, pentru ca m-am saturat sa citesc. De obicei, vorbeam liber si am senzatia ca daca stau patru ani de zile in Parlament si voi citi de fiecare data voi uita sa vorbesc liber, indiferent de riscurile la care te supui in momentul in care vorbesti liber. Si incerc sa vorbesc liber, pentru ca am facut o hartie, lucrurile s-au schimbat si clocotesc. Clocotesc nu de nervi, de indignare".

Despre decontarea cazarii, Postul Pastelui si... postul mintii

Cristiana Anghel ("raspuns" la acuzatiile ca ar fi decontat fara drept bani pentru cazare desi a locuit gratis intr-un camin al Ministerului Educatiei): "De o saptamana, incerc sa tac si incerc sa tac pentru ca este Postul Pastelui si pentru ca in religia noastra crestina, si nu numai, postul nu inseamna neaparat post de alimente. Se poate face post si prin tacere, pentru ca pacatuim si prin ceea ce vorbim. (...) Ma asteptam, in toata aceasta perioada de opt zile, ca cineva din acest Senat sa iasa, pe argumente, dupa ce m-a intrebat care este situatia, si sa-mi apere reputatia, asa cum se face cu un judecator, a carui reputatie trebuie aparata.

Sebastian Grapa (luandu-i apararea, in versuri, colegei Cristiana Anghel, acuzandu-i pe cei care au criticat-o ca "nu inteleg femeile"): "Muncim ca niste sclave zi de zi,/ Frumoase-am fost pe cel dintai traseu/ Si condamnarea de-a ne urati/ Chiar voi ce ne iubiti ne-o dati mereu./ Si uneori pacatuim curat/ Crezand, prin lacrimi mari, de ochi atei, Ca insusi Dumnezeu este barbat/Si nu le intelege pe femei".

Gabriela Firea: "Daca a fost doar o alta greseala de comunicare, eu o sa o iert pe (Cristiana Anghel - n.r.), pentru ca tot invoca domnia sa Postul Pastelui, pe care il tin si eu, si nu doar «postul mintii». Trebuie sa tinem postul asa cum spun cartile sfinte, nu sa inventam noi peste noapte tot felul de posturi".

Apa ieftina pentru romani de sarbatori - apa de ploaie

Haralambie Vochitoiu: "Daca Guvernul vrea sa faca o bucurie de Sarbatorile de Pasti tuturor romanilor cu venituri reduse, pentru a putea sa-si permita sa plateasca apa potabila, sunt de acord sa transformam acest proiect de lege dintr-un proiect regional intr-un proiect national".

Puiu Hasotti: "Grupul parlamentar al PNL a votat impotriva pentru ca aceasta propunere legislativa este apa de ploaie".

Nu eu am furat apa din Valea Jiului, alt senator

Cosmin Nicula (catre Haralambrie Vochitoiu, initiatorul propunerii legislative privind subventionarea pentru familiile cu venituri reduse pentru alimentarea cu apa furnizata de ApaServ Valea Jiului): "Vreau sa-l anunt pe domnul senator Vochitoiu ca, intr-adevar, am fost ales de doua ori senator in Valea Jiului, dar eu nu am furat apa din Valea Jiului. Solicit pe aceasta cale presedintelui Consiliului judetean Hunedoara, domnul Molot, sa ne puna la dispozitie, in baza Legii privind dreptul la informare publica, documentele prin care domnul senator Vochitoiu Haralambie, liderul grupului PP-DD, a fost prins de catre societatea ApaServ ca nu avea contor. A furat apa din Valea Jiului. Poate acesta este unul din motivele pentru care pretul apei din Valea Jiului este destul de mare. Se datoreaza si unor astfel de parlamentari care... fura apa!"

Haralambie Vochitoiu: "Va spun sincer ca, la modul cum v-am vazut pe cei din PSD, PNL si PC ca ati votat de-a lungul timpului, aveam slabe sanse ca, astazi, aceasta lege va trece. Dar sa-l vad pe colegul meu Nicula ca-si ridica poalele in cap cu o minciuna grosolana nu ma asteptam. O sa va aduc o adresa in sensul acesta".

Parlamentarii despre ei insisi si nu numai

Cristiana Anghel: "Avem niste reguli, iertati-ma, idioate, stabilite prin Regulament, in acest Parlament. N-ai voie sa depui interpelare sau intrebare sau sa spui lucrul acesta decat daca o depui pana joi la ora 10.00. N-ai voie sa faci o declaratie politica decat daca esti inscris pe lista. N-ai voie sa faci aia, n-ai voie sa faci aia".

Sorin Rosca-Stanescu (declaratia politica "Despre Parlamentul de teracota"): "Mimam parlamentarismul autentic, il schimonosim. Noi, cei din majoritatea USL, suntem, pana una-alta, incapabili sa preluam initiativa. Nu facem decat sa votam oferta legislativa a Guvernului. In general, aprobam ordonante si, mai nou, ordonante care modifica ordonante. Ceea ce se dezbate se dezbate superficial, in Comisiile din Parlament. In plen, nu mai stim sa dezbatem. Aceasta stare de lucruri este generata, stimati colegi, de comoditate. (...) Din pacate, nu dezbatem, nu legiferam si nu ne exercitam rolul de control. Suntem cu adevarat barbati de stat sau doar soldati si ofiteri ai unei armate de teracota?".

Cristiana Anghel (la dezbaterea unui proiect privind majorarea salariilor inspectorilor ANI): "Atunci, hai sa facem salarizare conform atributiei, rolului si statutului acestei institutii si profesorilor, si medicilor, si chiar si noua, care, pana la urma, am fost obligati sa renuntam la multe lucruri".

Georgica Severin (despre disputele parlamentare privind cazarea parlamentarilor la hotel sau cu chirie): "Sa se discute acum in termeni atat de populisti! (...) Eu pot sa inteleg ca da bine, ca poate ar fi bine sa montam niste corturi militare aici, in curte, si sa stam acolo, sa aducem niste dusuri mobile si niste toalete de plastic ecologice. Ar da foarte bine, dar haideti sa depasim aceste limite".

Haralambie Vochitoiu (despre o ordonanta aflata pe ordinea de zi a Senatului din 2009, fara a putea fi adoptata sau respinsa): "Aceasta Cancelarie a Primului-Ministru - bate-o-ar norocul! - am desfiintat-o de vreo sapte ori pana acum. (...) Deci eu nu mai suport sa fiu luat de fraier si de asta am vrut sa va consum trei minute din pretiosul dumneavoastra timp".

Dorin Paran: "Daca in Romania Ziua Pamantului este foarte putin sarbatorita, noi, parlamentarii Romaniei, am fi putut sarbatori, sa alegem sa venim la serviciu cu bicicleta sau chiar in plimbare pana la Senat. Am putea sa incepem ziua cu selectarea deseurilor casnice si ducerea lor in locuri special amenajate".

Cristian Radulescu (despre "cadourile" pentru alegatori): "Eu pot sa-mi inchipui ca, daca cineva doreste sa faca din asta un stimulent material, poate sa dea cuiva o vesta si cu o pelerina, si cu un fular, si cu o sepcuta, si cu niste manusi, toate inscriptionate foarte discret cu sigla partidului respectiv, asa ca la o casa de moda".

Tudor Barbu (declaratia politica "Arta de a prosti poporul si placerea poporului de a se lasa prostit"): "Cu riscul sa nu ma mai duc niciodata in fata electoratului, voi spune ferm de la acest microfon ca avem parte de a trai in mijlocul unui popor care, cu fervoare, asteapta sa fie prostit de politicieni. (...) Este trist sa fii reprezentantul, fie si vremelnic, in Senatul Romaniei al unui popor care, repet, cu fervoare, asteapta sa fie prostit de noi, de politicieni, iar noi detinem o arta de a-i prosti absolut unica in Europa".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.