Traian Basescu a sustinut iarasi declaratii pentru presa la palatul Cotroceni marti seara.

Presedintele Basescu a reactionat fata de modificarile aduse Codului Penal anuntate in cursul zilei de marti de catre Comisia Juridica a Camerei Deputatilor, prin care parlamentarii si presedintele nu mai raspund autoritatii Codului Penal.

"As incepe cu concluzia: Majoritatea USL continua lovitura de stat esuata din vara, dar cu alte metode, chipurile sub sceptrul democratiei. (...) Eu voi respinge aceste modificari la Codul penal, sunt convins ca o studiere atenta va arata si alte subtilitati ale modificarilor facute astazi" a declarat presedintele Basescu la inceputul discursului sau.

Traian Basescu a explicat ca dupa pararea lui, modificarile aduse distrug munca pe 10 ani depusa in domeniul luptei anti-coruptie.

"Daca legea amnistiei si gratieriii vom vedea ce se intampla cu ea, modificarile la Codul Penal sunt dramatice si ele darama 10 ani de munca ai ANI si DNA. (...) Vine si in inalta sa intelepciune Camera Deputatilor care modifica art. 147 CP in care constata ca presedintele Romaniei, senatorii, deputatii, persoanele care fac profesii liberale, nu sunt functionari publici. Eu le multumesc ca s-au gandit la mine, dar nu am nevoie".

"Aceasta modificare inseamna 10 ani de regrete. A fost greu pana cand s-au pus pe picioare aceste institutii, ANI si DNA-ul, pentru a putea lupta impotriva coruptiei la nivel inalt. Tocmai au inceput sa mearga. Efectele modificarilor introduse astazi sunt dezastruoase din punct de vedere al credibilitatii Romaniei",
a specificat Basescu.

"Nu am alta solutie decat sa resping aceasta lege si sa o trimit inapoi la Parlament. Sa se gaseasca o solutie pentru a se respecta prevederile Codului Penal asa cum exista astazi. Nu poti sa spui ca esti parlamentar, primar si sa spui ca nu te afli in serviciul public", a mai spus presedintele.

ntr-un comunicat remis marti seara, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) precizeaza ca a analizat, in sedinta de plen de marti, propunerile legislative amendate de catre Comisia juridica, de disciplina si imunitati a Camerei Deputatilor, care aduc modificari importante Codului Penal in vigoare (Codul penal de la 1968) si noului Cod penal (Legea nr. 286/2009).

CSM subliniaza, din capul locului, ca desi, conform prevederilor legale, "plenul Consiliului Superior al Magistraturii avizeaza proiectele de acte normative ce privesc activitatea autoritatii judecatoresti", proiectele de acte normative in cauza au fost dezbatute de catre Comisia juridica a Camerei Deputatilor in lipsa reprezentantilor Consiliul Superior al Magistraturii si nu au fost transmise spre avizare acestuia, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Cătălin Bordea, declarații emoționante la câteva zile după moartea...
Cătălin Bordea, declarații...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.