Deputatul PSD Anghel Stanciu a fost trimis in judecata pentru conflict de interese, fiind acuzat ca si-a angajat fiul si nora la biroul sau parlamentar din Iasi, acestia obtinand astfel venituri de peste 65.000 de lei.

Procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica au finalizat cercetarile si au dispus trimiterea in judecata a lui Anghel Stanciu, pentru doua infractiuni de conflict de interese, arata vineri Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, intr-un comunicat de presa.

Potrivit MEDIAFAX, dosarul va fi judecat de magistratii instantei supreme.

Procurorii arata, in actul de sesizare a instantei, ca deputatul Anghel Stanciu a incheiat cu fiul sau doua contracte civile prin care acesta a fost angajat, in perioada 2007-2011, in cadrul biroului sau parlamentar. Fiul lui Stanciu a obtinut, in baza celor doua contracte, venituri de 38.945 de lei.

Totodata, Anghel Stanciu a angajat-o pe nora sa, in perioada 2008-2011, in baza unui contract civil, la biroul lui parlamentar, aceasta obtinand astfel venituri de 26.934 de lei, au precizat procurorii.

In decembrie 2011, Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a fost sesizat de Agentia Nationala de Integritate sa faca cercetari in cazul deputatului Anghel Stanciu, dupa ce a constatat ca acesta si-a angajat fiul si nora la biroul sau parlamentar din Iasi.

ANI preciza atunci ca fiul lui Stanciu, Anghel Catalin, si nora acestuia, Eleonora Maria, au fost angajati ca referenti in cadrul Biroului Parlamentar - Circumscriptia electorala nr. 24 Iasi, din 15 decembrie 2008 pana la data sesizarii Parchetului, perioada in care ar fi obtinut beneficii de 53.868 de lei (aproximativ 12.500 de euro).

Potrivit Codului Penal, "conflictul de interese consta in indeplinirea, in exercitiul atributiilor de serviciu, a unui act ori participarea la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, sotul sau, o ruda ori un afin pana la gradul II inclusiv".

Citeste si:
Deputatul Aurel Bălășoiu a fost exclus din PSD. Ce acuzații grave i...
Deputatul Aurel Bălășoiu a...

Conform prevederilor Legii 161 din 19 aprilie 2003, "prin conflict de interese se intelege situatia in care persoana ce exercita o demnitate publica sau o functie publica are un interes personal de natura patrimoniala, care ar putea influenta indeplinirea cu obiectivitate a atributiilor care ii revin potrivit Constitutiei si altor acte normative".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.