Mesajul Curtii Constitutionale catre firme smechere prin declararea Codului insolventei drept neconstitutional a fost ca pot continua evaziunea deoarece sunt protejate, ceea ce este o lovitura importanta pentru toate guvernele, a afirmat premierul Ponta, adaugand insa ca sincer nu stie ce a decis CC

"Legea pe care am adoptat-o combatea evaziunea fiscala la nivel national a acelor firme din toate domeniile care, pentru a nu plati taxe si impozite, intrau in mod voit in insolventa. Decizia de ieri a Curtii Constitutionale este un sprijin pentru evazionistii fiscali si o lovitura importanta nu doar pentru guvernul actual, ci pentru toate guvernele de acum incolo care vor incerca sa aiba venituri mai mari la buget si sa prezinte companiilor corecte faptul ca nu sunt dezavantajate. Cand vad companii care au sute de milioane datorii la bugetul de stat si, iata, prin decizia de ieri a Curtii Constitutionale sunt in continuare protejate sa nu plateasca taxe si impozite, nu pot decat sa constat o decizie care afecteaza grav dezvoltarea Romaniei in continuare. Impartirea Romaniei intre firme corecte, care platesc taxe, si smecheri care nu platesc taxe si sunt protejati de Curtea Constitutionala cred ca este extrem de nociva pentru societatea romaneasca", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

Intrebat insa daca, odata cu decizia CC, se va reveni la vechea lege a insolventei, Ponta a afirmat: "Ca sa fiu foarte sincer, nu stiu ce a decis Curtea, pentru ca nimeni nu stie ce a decis !".

El a apreciat insa in continuare ca mesajul Curtii Constitutionale pentru firme a fost sa continue evaziunea fiscala "pentru ca noi va protejam", ceea ce este ingrozitor.

Citeste si: Ponta, atac la Curtea Constitutionala: Sprijina evaziunea fiscala


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.