Premierul Victor Ponta acuza Curtea Constitutionala ca sprijina evaziunea fiscala si nu lasa Guvernul sa combata acest fenomen, el afirmand despre actuala lege a insolventei ca incurajeaza companiile sa nu plateasca taxe.

Prezent, miercuri, la Fabrica Coca-Cola din Ploiesti, la inaugurarea unei noi linii de productie, premierul Victor Ponta a afirmat, intr-o declaratie data presei, ca apreciaza companiile "serioase" cum este Coca-Cola, care platesc taxe la bugetul de stat, compensand astfel evaziunea fiscala pe care o fac alte firme.

In acest context, premierul a acuzat Curtea Constitutionala ca sprijina evaziunea fiscala si nu lasa Guvernul sa combata acest fenomen.

"Cand vad companii serioase cum este Coca-Cola ca platesc taxe cu care compensam faptul ca alte firme nu platesc taxe si se ocupa cu evaziunea fiscala, evaziune care vad ca acum e sprijinita si de Curtea Constitutionala, care nu ne lasa sa combatem evaziunea fiscala, cu atat mai mult apreciez companiile serioase care platesc taxe", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

Intrebat despre legea insolventei, el a afirmat ca actuala lege a insolventei "incurajeaza companiile sa nu plateasca taxe".

Ponta a adaugat ca actuala lege a insolventei este "o lege proasta" si a spus ca este hotarat sa o schimbe pentru a sprijini companiile "serioase" sa investeasca, sa plateasca si sa fie "actorii corecti" in economia romaneaasca.

El a mai spus ca, anual, compania Coca-Cola plateste, in Romania, taxe si impozite in cuantum de aproximativ 200 de milioane de euro si ca, pana in prezent, aceasta companie nu a solicitat ajutor de stat, dar, in masura in care Coca-Cola va solicita un astfel de ajutor, Guvernul il va acorda "cu mare placere", intrucat ajutorul de stat este un mecanism european de promovare a investitiilor.

Citeste si: CC: Prevederi din Ordonanta de urgenta privind insolventa, neconstitutionale

Citeste si:
Elena Udrea a cerut rejudecarea întregului caz în dosarul „Gala Bute”
Elena Udrea a cerut...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.