Senatorul PSD de Giurgiu Niculae Badalau si procurorul sef de birou de la Parchetul ICCJ Angela Nicolae sunt numele vehiculate in dosarul de evaziune fiscala in care sunt cercetate peste 50 de persoane, intre care si angajati ai Ministerului de Finante, potrivit unor surse judiciare.

Sursele citate au declarat pentru MEDIAFAX ca numele senatorului PSD de Giurgiu Nicolae Badalau apare in dosarul de evaziune fiscala in care sunt cercetate peste 50 de persoane, intre care angajati ai Ministerului de Finante, avocati si administratori de firme.

De asemenea, anchetatorii au cerut aviz pentru perchezitionarea locuintei si biroului procurorului Angela Nicolae, sef de birou la Parchetul instantei supreme, care ar fi suspectata de trafic de influenta in dosarul de evaziune fiscala cu un prejudiciu de peste 50 de milioane de euro, au precizat sursele judiciare.

Procurorii au perchezitionat locuinta si biroul unui procuror cu functie de conducere din Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, suspectat de trafic de influenta in dosarul de evaziune fiscala in care sunt cercetate peste 50 de persoane, intre care si angajati ai Ministerului de Finante, a anuntat luni DNA.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au solicitat Consiliului Superior al Magistraturii autorizarea unor perchezitii domiciliare la doua doua adrese si la locul de munca unde isi desfasoara activitatea un procuror cu functie de sef de birou in Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in cadrul dosarului privind activitatea infractionala a peste 100 de societati comerciale românesti si straine.

Procurorul din Parchetul instantei supreme este suspectat de trafic de influenta, dupa ce ar fi favorizat reprezentantii unor firme cercetate pentru evaziune fiscala.

"La data de 27 octombrie 2013, CSM a avizat efectuarea perchezitiilor, având in vedere ca procurorul in cauza este suspectat in legatura cu infractiuni de trafic de influenta in forma continuata in favoarea unor reprezentanti ai societatilor comerciale cercetate pentru evaziune fiscala", a precizat DNA, intr-un comunicat de presa

Citeste si:
Shakira este acuzată de evaziune fiscală. Cântăreața ar putea...
Shakira este acuzată de...

In vederea recuperarii prejudiciului, procurorii au facut demersuri pentru identificarea bunurilor mobile si imobile, astfel incât sa fie aplicate masuri asiguratorii, a mai aratat DNA.

Citeste si: Perchezitii intr-un caz de evaziune cu prejudiciu de 50 milioane euro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.