Un numar de 160 de perchezitii au loc, luni, in Bucuresti, Prahova, Giurgiu, Arad, Calarasi, intr-un dosar de evaziune fiscala cu un prejudiciu de 50 de milioane euro, fiind dispusa urmarirea penala a 50 de persoane, intre care angajati ai Ministerului de Finante, avocati, administratori de firme.

Potrivit unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie, luni dimineata au loc 160 de perchezitii la sediile unor firme si locuinte din Bucuresti si din judetele Prahova, Giurgiu, Arad, Calarasi si Ialomita, intr-o cauza penala complexa privind infractiuni de coruptie si evaziune fiscala care implica un numar mare de persoane constituite intr-un grup infractional organizat, transmite MEDIAFAX.

Conform sursei citate, este vizata activitatea a peste 100 de firme românesti si straine, persoanele implicate având calitatea de administratori de societati comerciale români si straini, avocati, contabili, angajati ai Ministerului Finantelor Publice.

Dintre persoanele implicate, in cazul a peste 50 s-a dispus inceperea urmaririi penale.

Procurorii DNA mai spun ca prejudiciul estimat in acest caz este de aproximativ 50 de milioane de euro.

La actiune, procurorii sunt sprijiniti de ofiteri ai Directiei Generale Anticoruptie, precum si de angajati ai Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei, ai Inspectoratului General al Politiei Romane si ai Agentiei Nationale de Administare Fiscala. De asemenea, procurorii beneficiaza de sprijinul Serviciului Român de Informatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.