Eurodeputatul Laszlo Tokes cere in continuare dreptul la aparare prin avocat in fata Consiliului de Onoare al Ordinului National "Steaua Romaniei", spunand ca nu vrea sa asiste personal "la procesul de intentie derulat la comanda politica a premierului Victor Ponta".

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de eurodeputatul Tokes Laszlo, acesta sustine ca s-a adresat Cancelariei Ordinelor - respectiv cancelarului Gheorghe Angelescu - si am a cerut din nou asigurarea dreptului sau constitutional la aparare prin avocat, transmite MEDIAFAX.

"Este binecunoscut faptul ca avocatul imputernicit de mine, Kincses Elod, nu a fost audiat de Consiliul de Onoare al Ordinului National «Steaua Romaniei» in sedinta din data de 26 septembrie 2013 si ca s-a insistat «sa ma apar personal», in calitate de parat, in cadrul intrunirii amanate pe data de 11 octombrie. Avand in vedere acest lucru, m-am adresat in mod oficial Cancelariei Ordinelor - si in mod concret cancelarului Gheorghe Angelescu - si am solicitat din nou asigurarea dreptului meu constitutional la aparare (conform Art. 44 din Constitutia Romaniei) prin avocatul imputernicit", sustine Tokes in comunicat.

In acelasi timp, eurodeputatul afirma ca avocatul sau, Kincses Elod, a adresat o sesizare Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, cerand o pozitie referitoare la subiectul "atitudinii inadmisibile si ilegale a Consiliului de Onoare al Ordinului National «Steaua Romaniei»".

"Pretind in continuare sa mi se asigure si sa mi se respecte dreptul constitutional elementar la aparare. Luand in considerare faptul ca o comisie de partid poate decide revocarea unei decoratii de stat doar in cazul unui stat cu un partid unic, nu doresc sa asist personal la procesul de intentie derulat la comanda politica a premierului Victor Ponta, suspectat de plagiat", conchide Tokes.

In 26 septembrie, sedinta Consiliului de Onoare al Ordinului National "Steaua Romaniei", care urma sa ia in discutie solicitarile de retragere a distinctiei acordate eurodeputatului Laszlo Tokes, a fost amanata pentru 11 octombrie, pe motiv ca acesta nu s-a prezentat la reuniune, au anuntat reprezentanti ai forului.

Citeste si:
Anca Neacșu a sărit în apărarea lui Theo Rose în scandalul cu Irina...
Anca Neacșu a sărit în...

Mircea Geoana a precizat ca decizia de amanare a dezbaterilor a fost luata in unanimitate, intrucat Regulamentul Ordinului "Steaua Romaniei" obliga ca cel judecat sa fie prezent in persoana. Senatorul a mentionat ca, potrivit Regulamentului, se poate acorda un termen suplimentar de pana la 15 zile, care este ultimul termen.

El spunea ca nu exista nicio forma regulamentara care sa permita inlocuirea lui Tokes de catre un avocat sau alta persoana.

Europarlamentarul Laszlo Tokes explicat, intr-un comunicat, dat publicitatii in ziua intrunirii Consiliului de Onoare al Ordinului "Steaua Romaniei", ca nu poate merge la sedinta Consiliului de Onoare al Ordinului "Steaua Romaniei" intrucat este retinut la Bruxelles de responsabilitatile sale de membru al PE. Tokes l-a imputernicit pe avocatul Kincses Elod sa-l reprezinte.

Citeste si:
Iohannis: Riscurile din regiunea Mării Negre sunt în creștere
Klaus Iohannis, declarații la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.