Presedintele PSD Constanta, Radu Mazare, a declarat pentru "Gandul" ca va propune in cadrul Comitetului Executiv al PSD, programat peste doua saptamani, anularea din Legea 161/2003 a punctelor privind incompatibilitatile si o amnistie pentru alesii locali aflati deja in stare de incompatibilitate.

Primarul Constantei a dezvaluit ca ideea i-a venit dupa discutia avuta cu premierul Victor Ponta, in care prim-ministrul i-a explicat de ce Ministerul Justitiei a dat aviz negativ modificarii Legii 161/2003.

Mazare sustine ca a fost "lamurit de premier", intelegand ca modificarea propusa de Ministerul Dezvoltarii nu se putea aplica si retroactiv.

"M-a lamurit. M-am gandit dupa ce mi-a spus el care e motivul, o sa le-o propun: dati o amnistie pentru ce a fost pana acum. Ca urmare, cand o sa avem intalnirea PSD, peste doua saptamani, am sa le propun sa faca o lege care sa anuleze acest punct al incompatibilitatilor unde sunt primarii, presedinti ai Consiliilor Judetene, reprezentantii in Asociatiile de Dezvoltare Intercomunitara si sa amnistieze ce s-a intamplat pana acum", a spus pentru "Gandul" Radu Mazare, transmite MEDIAFAX.

Social-democratul spune ca a vazut ca in Turcia, Italia, si Israel s-a putut da amnistie fiscala.

"Pe cale de logica, ma gandesc ca nu conteaza cum ai facut banii - prin evaziune, prin nu stiu ce -, din momentul in care i-ai adus in tara esti iertat, se poate face si asta si rezolvam o problema. Urmeaza sa fie asumata politic, e o chestiune care tine de buna functionare a autoritatii locale, nu este o chestiune de avere sau de conflict de interese, nu vad de ce nu se poate asuma politic", a precizat Mazare.

Primarul da sanse de reusita propunerii sale in interiorul PSD, deoarece nu poate "rascoli ANI" toti primarii si sefii de CJ.

"Sa pastram totusi niste proportii, nu poate sa rascoleasca o tara intreaga Georgescu ala, care stricto-senso, pe litera legii, interpreteaza asa. Va fi o propunere a mea in Comitetul Executiv al PSD, in calitate de presedinte al organizatiei PSD Constanta. Repet, se anuleaza de acum incolo cei afectati, se amnistiaza pe punctul asta", a afirmat Mazare.

Citeste si:
Belgia preia preşedinţia rotativă a Uniunii Europene. Prioritățile...
Belgia preia preşedinţia...

Intrebat daca nu va exista o reactie din partea Comisiei Europene, presedintele PSD Constanta a raspuns ca "Romania nu trebuie sa intrebe pentru orice lege Comisia Europeana".

"Atunci nu ne mai punem Guvern si sa ne conduca Uniunea Europeana. Pe o chestiune logica, care nu are legatura cu coruptia, nu vad ce problema ar avea Comisia Europeana. Daca le explici cu argumente logice inteleg, lasa ca le-am mai explicat eu ambasadorilor ce si cum e cu coruptia. Le-am spus-o clar si explicit, bazat pe argumente. Lasa ca nu murim cu raportul MCV, nu putem trai cu sabia lui Damocles deasupra capului ca daca. Este justificat, este normal, este pentru buna functionare. Insasi directiva CE spune ca primarii trebuie sa reprezinte comunitatile acolo unde sunt actionare", si-a prezentat Mazare punctul de vedere in relatia cu Bruxelles-ul.

Citeste si:
Război Israel-Hamas/Ursula von der Leyen: „Aclamarea teroriștilor...
Război Israel-Hamas/Ursula...

Primarul a declarat ca "propunerea este una curajoasa", dar este logica si corecta.

"Credeti ca le trebuie o facultate sa inteleaga ce le spun eu?", a spus Mazare, intrebat daca le va explica colegilor din PSD initiativa inainte de a o propune in Comitetul Executiv.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.