Emil Boc a fost cinstit cu romanii cand a anuntat si aplicat masuri de austeritate, "calitate ce nu i se poate atribui premierului Victor Ponta", care conduce un guvern "extrem de pervers" si "isi baga mainile in buzunarele tuturor cetatenilor", afirma vicepresedintele PDL, Ioan Oltean.

"Emil Boc a fost cinstit cu romanii, ceea ce nu i se poate atribui astazi premierului Victor Ponta, premierul care conduce Guvernul-taxe. De la inceputul anului si pana acum, principala preocupare a Guvernului Ponta a fost aceea de a creste taxele, impozitele, de a identifica noi taxe si noi impozite. Romania se contureaza, in acest moment, ca una dintre tarile cu cea mai slaba predictibilitate fiscala, ca una dintre cele mai nesigure tari din UE in ceea ce priveste predictibilitatea fiscala si garantia, siguranta investitiilor. Romania este tara care, in 2012, a pierdut peste 12% dintre investitorii straini, cea mai grea si mai mare pierdere de investitie straina dintre tarile UE. In 2013, 37% dintre investitorii straini au preferat sa plece din Romania tocmai din cauza acestei nesigurante fiscale”, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, vicepresedintele PDL Ioan Oltean, citat de corespondentul MEDIAFAX.

In opinia lui Oltean, Guvernul Ponta este "campionul modificarilor Codului Fiscal si a Codului de Procedura Fiscala".

"In mai putin de 15 luni de guvernare, s-au produs 25 de modificari ale Codului Fiscal si ale Codului de Procedura Fiscala, aproape doua modificari pe luna, este un record absolut. Acest lucru dovedeste ca principala preocupare a Guvernului este aceea de a identifica taxe si impozite noi, de a majora taxele si impozitele, ca singura solutie prin care bugetul tarii poate fi marit. E cea mai perversa cale prin care salariile si pensiile tuturor cetatenilor din Romania sunt afectate. Guvernul Boc, e adevarat, a diminuat salariile bugetariilor. Guvernul Ponta, prin acest mijloc extrem de pervers isi baga mainile in buzunarele tuturor cetatenilor din aceasta tara", a spus liderul democrat-liberal.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Oltean a adaugat ca 21 de taxe si de impozite au fost create in Romania de la inceputul guvernarii Ponta si pana acum.

"Nimeni nu a ramas netaxat, de la agricultori pana la pensionari, de la micul intreprinzator pana la marele intreprinzator, de la functionar public pana la privat. Ponta si-a introdus mana in buzunarul fiecaruia. Nenorocirea este ca si in viitor previziunile nu sunt deloc optimiste. Noul acord pe care Guvernul Ponta l-a negociat si-l incheie cu FMI si UE vizeaza acelasi mod de a gandi, aceeasi preocupare de a identifica noi impozite, taxe si birouri pentru populatie. Nu gasim in acest acord nicio masura cu caracter economic, nicio masura care sa aiba in vedere relansarea economica a Romaniei. M-am uitat peste angajamentele guvernului USL in fata FMI si UE. Sunt doar angajamente de ordin fiscal", a declarat vicepresedintele PDL.

Citeste si:
Premierul Marcel Ciolacu estimează că România va intra în 2024 în...
Premierul Marcel Ciolacu...

Ioan Oltean s-a referit si la masura reducerii TVA la paine, despre care a spus ca PDL o sustine, cu mentiunea ca ea nu trebuia luata printr-o "contrabalansare cu crestere de accize si de taxe in alt domeniu, ci prin masuri de crestere economica".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.