Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus neinceperea urmaririi penale in cazul lui Liviu Pop, fost ministru interimar al Educatiei si actual senator, in dosarul in care ANI l-a reclamat ca ar fi avantajat patrimoniul FSLI, au declara surse judiciare.

Procurorii au apreciat ca in aceasta cauza nu se poate retine savarsirea infractiunii de conflict de interese, intrucat nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii.

Contactat de MEDIAFAX, Liviu Pop nu a dorit sa comenteze informatia, aratand ca va prezenta lamuriri la momentul oportun.

Fostul ministru a fost reprezentat juridic de catre casa de avocatura "Bostina si Asociatii".

Contactat de MEDIAFAX, Ovidiu Constantinescu, PR Manager la casa de avocatura, a refuzat sa comenteze, la acest moment, decizia Parchetului, precizand ca toate explicatiile vor fi prezentate de catre Liviu Pop.

Ulterior, casa de avocatura a transmis un comunicat in care arata ca l-a asistat pe fostul ministru al Educatiei Liviu Marian Pop in ancheta ANI si confirma ca Parchetul de pe langa ICCJ a dispus neinceperea urmaririi penale.

"In urma solicitarilor venite din partea presei, casa de avocatura Boștina si Asociatii confirma ca l-a asistat pe domnul Liviu Marian Pop, fost ministru interimar al Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si actual senator in Parlamentul Romaniei, atat in derularea verificarilor efectuate de Agentia Nationala de Integritate, cat si ulterior in fata reprezentantilor Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Parchetul a fost sesizat prin adresa nr.51086/G/1I/9.11.2012 emisa de Agentia Nationala de Integritate (A.N.l.) care a sustinut faptul ca a identificat elemente de incalcare a legislatiei penale sub aspectul posibilei savarsiri a infractiunilor prevazute de art.2531 alin.1 Cod penal si art.248 Cod penal", se arata in comunicat.

Avocatii precizeaza ca, in cauza, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a comunicat solutia dispusa in dosarul nr. 48/P/20l3, dispunand "neinceperea urmaririi penale deoarece nu exista intrunite elementele constitutive ale acestei infractiuni". In aceeasi cauza, fata de infractiunea prevazuta si pedepsita de art.248 Cod penal aceeasi solutie, "de neinceperea urmaririi penale deoarece nu exista intrunite elementele constitutive ale acestei infractiuni", fusese dispusa anterior de DNA.

Citeste si:
ÎCCJ a respins recursul în casație formulat de Elena Udrea. Decizia...
ÎCCJ a respins recursul în...

"Aceasta decizie nu mai poate fi atacata de catre Agentia Nationala de Integritate, fiind astfel irevocabil infirmate concluziile raportului de evaluare al ANI", afirma, in comunicat, Ovidiu Mihut, avocat partener in cadrul casei de avocatura Bostina si Asociatii, cel care a condus echipa de avocati implicati in acest caz.

In noiembrie 2012, Agentia Nationala de Integritate l-a reclamat la Parchetul instantei supreme pe Liviu Pop, intrucat, in calitate de ministru interimar al Educatiei, ar fi avantajat patrimonial Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant, unde a fost secretar general anterior preluarii portofoliului ministerial.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.