Presedintele Fundatiei Miscarea Populara, Marian Preda, sustine ca regionalizarea si modificarea Constitutiei se fac "in spatele usilor inchise", pentru interese personale, spunand ca desemnarea unor "suprabaroni" care sa conduca regiunile este una dintre primele masuri in discutie.

Presedintele Fundatiei Miscarea Populara, Marian Preda, a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa la Sibiu, ca "procesele de revizuire a Constitutiei si regionalizarea se desfasoara in spatele usilor inschise si nu reprezinta deloc interesul national", transmite MEDIAFAX.

"Se reprezinta, mai degraba, interese de grup", a spus Preda.

El a afirmat ca modelele pe care le propune actuala putere duc la "divizarea tarii" si pleaca de la premisa "unei tari federale, desi este evident ca Romania este stat national".

Marian Preda a afirmat ca regionalizarea care se face este "de sus in jos".

"Se vorbeste despre o camera a Parlamentului in care sa fie reprezentantii regiunilor. Se vorbeste despre o regionalizare de sus in jos. Primele masuri spre care se uita toti sunt stabilirea centrelor de regiune si desemnarea si apoi alegerea unor suprabaroni, a unor sefi ai regiunilor, in loc sa se inceapa de jos in sus, iar modalitatile de desemnare a unor persoane in functii de conducere in regiune sa fie ultimele in acest proces care ar trebui sa dureze multi ani, poate chiar zece sau mai multi, asa cum s-a intamplat in alte tari. Asa este cand nu se porneste de la interesul national, ci de la un interes personal, interes de grup", a spus presedintele Fundatiei Miscarea Populara.

La randul sau, consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a declarat ca referendumul pe care il propune presedintele Traian Basescu, pentru a fi introduse in Constitutie numarul maxim de 300 de parlamentari si Parlament unicameral, nu este "un scop in sine", ci un "mijloc de presiune asupra politicienilor de a tine cont de vointa romanilor".

"Obiectivul cel mai important nu este sa avem inca un referendum. Obiectivul este ca actuala Constitutie sa includa rezultatul referendumului din 2009, adica 300 de parlamentari si Parlament unicameral. Referendumul pe care presedintele l-a propus este un mijloc de presiune asupra politicienilor de a tine cont de vointa romanilor. Nu este un scop in sine referendumul", a declarat Sebastian Lazaroiu.

Potrivit acestuia, ignorarea referendumului din 2009 va duce la o "Constitutie impotriva romanilor".

Citeste si:
Legea pensiilor a fost modificată. Categoriile de români care pot...
Legea pensiilor a fost...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.