Dosarul lui Dan Voiculescu privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare ramane la Tribunalul Bucuresti, instanta respingand cererea de retrimitere a cauzei la procurorii DNA, pentru refacerea urmaririi penale.

Avocatii lui Dan Voiculescu au cerut marti instantei Tribunalului Bucuresti retrimiterea la DNA a dosarului privind privatizarea ICA, pentru refacerea urmaririi penale, solicitand in acest sens sa reanalizeze o exceptie invocata in 2010 la instanta suprema, care atunci a fost respinsa.

Instanta a respins ca inadmisibila cererea de restituire a cauzei la procurori, mentinand actele si masurile dispuse de Inalta Curte de Casatie si Justitie si de Tribunalul Bucuresti - Sectia 1 penala.

De asemenea, judecatorii Tribunalului Bucuresti au respins cererea de efectuare a unui supliment de expertiza cerut de avocatul lui Dan Voiculescu, considerand ca aceasta nu este utila cauzei.

Decizia Tribunalului Bucuresti poate fi atacata cu apel.

Instanta a stabilit urmatorul termen in dosarul privind privatizarea ICA la 30 aprilie.

Avocatul Gheorghita Mateut a declarat pentru MEDIAFAX ca apararea a cerut reanalizarea si admiterea unei exceptii ce vizeaza restituirea dosarului la DNA in vederea refacerii urmaririi penale in acest caz. Acesta a precizat ca in 2010 exceptia a fost respinsa printr-o incheiere de sedinta a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

In iunie 2010, judecatorii instantei supreme au respins exceptia invocata de avocatul Marian Nazat, care ceruse restituirea dosarului la DNA pe motiv ca Dan Voiculescu nu a beneficiat de un tratament egal cu ceilalti acuzati din dosar, iar urmarirea penala in cazul acestuia este nelegala.

Potrivit avocatului, procurorii anticoruptie au declansat urmarirea penala fata de clientul sau dupa ce in cauza erau inculpate alte persoane si dupa ce erau administrate toate probele in dosar, in acest fel Voiculescu fiind prejudiciat din punctul de vedere al unei aparari corecte. Astfel, apararea acestuia nu a putut participa la numeroasele acte de urmarire penala, precum audieri ale martorilor, ale inculpatilor, la stabilirea obiectivelor privind raportul tehnico-stiintific intomit de specialistii DNA sau la expertiza dispusa in cauza, cand acesta ar fi trebuit sa isi desemneze un expert parte.

Citeste si:
Bianca Drăgușanu vrea să își topească acidul din buze. De ce a luat...
Bianca Drăgușanu vrea să își...

Avocatul preciza ca fata de Voiculescu urmarireapenala a fost inceputa in 24 septembrie 2008, in timp ce fata de ceilalti inculpati din dosar a fost inceputa in 6 septembrie 2007, adica la aproape un an distanta, timp in care procurorii au audiat toti martorii si toti inculpatii si-au formulat apararile.

Procurorul de sedinta le-a spus atunci magistratilor instantei supreme ca, la momentul declansarii urmaririi penale pe numele lui Dan Voiculescu, DNA "s-a ingrijit ca acestuia sa-i fie comunicata solutia adoptata de procuror, precum si o citatie".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.