Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca trimiterea la Bruxelles a unei scrisori semnate de prim-ministru si de presedintii Camerelor, asa cum a recomandat presedintele Traian Basescu, ar reprezenta "o foarte mare greseala", pentru ca ar insemna ca Bucurestiul leaga MCV de intrarea in Schengen.

Premierul a mai spus ca din sabotaje precum nesemnarea scrisorii propuse de el privind aderarea la Schengen sau precum contestarea bugetului pe 2013 la CC nu pierde USL, ci Romania, iar principiul "sa moara si capra vecinului" i-a adus pe Traian Basescu si PDL in situatia de a fi urati in Romania.

"In rest, ca presedintele isi da cu parerea, sa-si dea cu parerea. Parerea dansului... Romania e un stat de drept si fiecare are dreptul la parere. Dar sabotaje din astea, ca nu semnam scrisoarea cu Schengen, ca contestam la Curte... nu pierde nimic USL, pierde Romania si cred ca genul asta de a te bucura ca moare si capra vecinului, cred ca asta i-a adus si pe presedinte si pe cei de la PDL la situatia in care ii cam uraste toata Romania", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

Toti liderii statelor UE vor primi o scrisoare de la Romania cu privire la Schengen

El a aratat ca trimiterea unei scrisori, de catre premier si presedintii Camerelor, asa cum a solicitat seful statului, Traian Basescu, ar reprezenta o mare eroare.

"E o foarte mare greseala. Adica sa scriem noi ca legam Schengen de MCV? Ca sa citez, presedintele spunea ca e o nedreptate teribila. Dar presedintele nu e recunoscut pentru consecventa, eu vreau sa fiu consecvent. Nu sunt de acord sa legam Schengen, care e in martie si e o decizie care se ia de ministrii de Interne, de un raport facut de Secretariatul generalal al Comisiei Europene. Presedintele Barroso a spus acelasi lucru", a spus Ponta, care a aratat ca presedintele Traian Basescu impartaseste, in aceasta situatie, parerea premierului Olandei.

Ponta a mai spus ca presedintele Traian Basescu are retineri in a semna scrisoarea recomandata de Palatul Victoria pentru ca vrea sa dea vina pe Guvern in cazul n care Romania nu va intra in Schengen.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

"Probabil vrea sa dea vina pe Guvern daca nu intram in Schengen. Pe mine nu ma intereseaza cine e de vina, ca e de vina presedintele, sau Guvernul. Pe mine ma intereseaza sa intram in Schengen. Principiul cu sa moara capra vecinului nu ma caracterizeaza si nici nu-l apreciez la altii", a spus Ponta.

Citeste si: Basescu, despre intrarea in Schengen: Sa aratam ca am inteles mesajele UE


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.