Cantaretul american R. Kelly a pledat vineri nevinovat in New York la acuzatiile potrivit carora ar fi condus o schema infractionala prin care recruta femei si fete minore pentru a intretine relatii sexuale cu ele, pe care le tinea izolate si de multe ori controla ora la care acestea luau masa sau mergeau la toaleta, relateaza Reuters.

Unul dintre avocatii lui Kelly, Douglas Anton, a sustinut pledoaria la acuzatiile de inselatorie si trafic sexual in fata judecatorului Steven Tiscione la tribunalul federal din Brooklyn.

Robert Kelly, numele real al cantaretului, imbracat in haine de detinut, a salutat judecatorul si a raspuns ''Da'' cand a fost intrebat daca isi intelege drepturile. In rest, a ramas tacut, noteaza Reuters.

Procurorii federali din Brooklyn sustin ca R. Kelly si anturajul sau invitau femei si fete minore in spatele scenei dupa concerte si ulterior le tineau departe de prieteni si familie si le faceau sa devina dependente financiar de artist.

Cantaretul, in varsta de 52 de ani, a fost arestat luna trecuta in Chicago, scrie Agerpres.

La jumatatea lunii iulie, R. Kelly a pledat nevinovat la noile acuzatii federale pentru care a fost inculpat la Chicago si a ramas in arest, cererea sa de eliberare pe cautiune fiind respinsa.

R. Kelly a fost vizat de acuzatii repetate referitoare la agresiuni sexuale si corupere de minore de mai bine de doua decenii, dar nu a fost condamnat pana in prezent.

In 2008 a fost achitat intr-un proces vizand inregistrari video ale unor acte sexuale intretinute cu o adolescenta de 14 ani.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.