Potrivit unor surse guvernamentale, Marcel Ciolacu ar urma să ajungă astăzi în Egipt, unde îi va întâmpina pe românii evacuați din Fâșia Gaza.

Ciolacu merge în Egipt pentru a-i întâlni pe românii eliberați din Gaza

În urmă cu trei săptămâni, premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu omologul său, Benjamin Netanyahu, la Tel Aviv.

Oficialul român și-a exprimat compasiunea pentru toate pierderile de vieţi omeneşti şi pentru victimele, printre care s-au regăsit şi cetăţeni de origine română.

„Domnul premier, România rămâne un stat consecvent în cadrul relaţiilor sale din Orientul Mijlociu. De aceea, suntem extrem de îngrijoraţi de spirala crescândă a violenţelor cu consecinţe teribile asupra populaţiei civile, atât israeliene, cât şi palestiniene.", a declarat premierul Marcel Ciolacu în timpul întâlnirii.

Totodată, premierul român a afirmat atunci că țara își menţine atitudinea de promotori ai păcii, dar vor fi alături, necondiţionat, în momentele dificile, de aliaţii şi prieteni, apărând valorile democratice.

„România a condamnat cu fermitate cele întâmplate în Israel în ultimele zile, nivelul atrocităţilor comise de Hamas, o grupare teroristă care ţine ostatică populaţia palestiniană pentru a-şi satisface interesele sale extremiste", a mai subliniat premierul Marcel Ciolacu.

Ulterior, România a ajutat civilii din Fâșia Gaza cu produse alimentare și articole de cazarmament. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a anunțat că "având în vedere situația de securitate din Orientul Mijlociu, care a generat și o criză umanitară în Fâșia Gaza, statul român a întreprins măsuri de monitorizare continue, pentru a oferi sprijin populației civile afectate".

Citeste si:
Israel anunță că eliberarea celor 50 de ostatici din Fâșia Gaza...
Israel anunță că eliberarea...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Noiembrie 2023 - 01 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.