Secretarul general al ONU, António Guterres, a delcarat, marţi, la Naţiunile Unite, că este profund îngrijorat cu privire la escaladarea războiului dintre Israel şi mişcarea palestiniană Hamas. Între timp, Qatarul avertizează asupra subminării eforturilor de mediere.

„Dreptul internaţional umanitar stabileşte reguli clare care nu pot fi ignorate. Nu este un meniu a la carte şi nu poate fi aplicat selectiv”, a declarat Guterres, deplângând pierderea multor membri ai personalului ONU în conflict.

„Protecţia civililor de ambele părţi este primordială şi trebuie să fie respectată în orice moment”, a adăugat el.

Oficialul a cerut încă o dată un armistiţiu umanitar şi acces nerestricţionat în Fâşia Gaza pentru echipele de ajutor. La rândul său, Qatarul a avertizat marți că extinderea operațiunilor israeliene în Gaza ar putea „submina eforturile de mediere și de dezescaladare”. De asemenea, a condamnat bombardarea celei mai mari tabere de refugiați din acest teritoriu palestinian.

Ministrul de Externe din Qatar a descris lovitura din tabăra Jabaliya drept „un nou masacru împotriva poporului palestinian lipsit de apărare”, a transmis agenția oficială de presă din Qatar. Ministerul Sănătății al guvernului Hamas a raportat „peste 50 de morți” în acest bombardament.

Arabia Saudită condamnă bombardarea de către Israel a unei tabere de refugiați din Gaza

Arabia Saudită a condamnat, miercuri, „cu cea mai mare fermitate”, bombardamentul israelian asupra unei tabere de refugiați din Fâșia Gaza, care s-a soldat cu zeci de morți și a vizat, conform Israelului, un comandant al Hamas.

„Regatul Arabiei Saudite condamnă cu cea mai mare fermitate ţintirea inumană de către forţele de ocupaţie israeliene a taberei de refugiaţi Jabaliya din Fâşia Gaza asediată, în care au fost ucişi şi răniţi numeroşi civili nevinovaţi”, a indicat Ministerul Afacerilor Externe saudit pe X (fosta reţea Twitter).

Citeste si:
Război Israel - Palestina: SUA forțează soluția celor două...
Război Israel - Palestina:...

Ministerul Sănătății al guvernului condus de mișcarea islamistă palestiniană a transmis marți că cel puțin 50 de oameni au murit într-o tabără de refugiați în urma unui bombardament israelian în partea de nord a enclavei palestiniene.

Bombardamentul a distrus cel puțin 20 de clădiri în tabăra de refugiați de la Jabaliya. Armata israeliană a confirmat că a bombardat marți tabăra de refugiați, ucigând acolo un comandant al Hamas care era, potrivit forțelor israliene, unul dintre responsabilii pentru atacul lansat în Israel de mișcarea palestiniană pe 7 octombrie.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Noiembrie 2023 - 09 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.