Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenționare de călătorie pentru românii care se află în Franța, tranzitează sau urmează să ajungă pe teritoriul țării. Autoritățile franceze au anunțat că vineri, 28 aprilie 2023, va avea loc o grevă care va afecta circulația feroviară și circulația zborurilor.

MAE, atenționare de călătorie în Franța. Se anunță noi greve

Ministerul Afacerilor Externe susține că se așteaptă perturbări ale circulației feroviare în Franța (TGV, Ouigo), locale (TER, Intercités, Transilien) și internaționale (Thalys, Eurostar).

Totodată, Sindicatul Național al Personalului Navigant Comercial (SNPNC-FO) a organizat o mișcare socială cu privire la însoțitorii de bord ai companiei aeriene Vueling, lucru care ar putea duce la perturbarea mai multor curse aeriene.

Astfel, cetățenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Franța, vineri, 28 aprilie 2023, sunt atenționați asupra unei greve. Mai multe detalii privind circulaţia trenurilor din Franța pot fi obținute pe site-urile: www.sncf.com, www.sncf-connect.com, www.thalys.com, www.eurostar.com.

De asemenea, cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 și +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Cetăţenii români din Franța care se confruntă cu o situaţie problematică, specială, cu un caracter de urgenţă, pot cere ajutor la următoarele telefoane de permanenţă, în funcţie de circumscripţia consulară de reşedinţă, astfel:


  • Consulatul General al României la Paris: +33680713729;

  • Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164;

  • Consulatul General al României la Lyon: +33643627736;

  • Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.

Citeste si:
Alți 86 de cetățeni români eliberați duminică din Fâșia Gaza au...
Alți 86 de cetățeni români...

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web: paris.mae.ro, lyon.mae.ro, marsilia.mae.ro, strasbourg.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte că cetăţenii români care se deplasează sau se află deja în străinătate pot consulta aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă", unde au la dispoziție informaţii şi sfaturi de călătorie.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Aprilie 2023 - 07 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.