Paștele a adus o scurtă minune, care le-a dat din nou speranță ucrainenilor. De Învierea Domnului, clopotele bisericilor s-au auzit mai puternic decât cele ale rachetelor. Ziua de Paște a fost a 417-a zi de război, iar dacă au rezistat până acum, ucrainenii par că nu se mai tem de nimic, ba chiar cred în continuare că vor învinge. În victorie crede și patriarhul Kiril al Rusiei, lucru declarat chiar la slujba unde a participat și Vladimir Putin.

Ucrainenii petrec al doilea Paște în vreme de război

Credincioșii din Kiev au mers fără teamă sî își sfințească bucatele de pe masa de Paște. „Mai mult ca niciodată, Paştele în vreme de război ne face să sperăm şi să avem credinţă în viitor, în victoria Ucrainei, în faptul că Dumnezeu ne ve proteja ţara”, a spus o persoană.

„Războiul nu a putut să ne anuleze pe noi, valorile noastre, tradiţiile, sărbătorile şi cele mai importante lucruri pe care le simbolizează. Oriunde sărbătorim Paştele, oriunde suntem acum, sărbătorim Paştele împreună. Suntem o familie mare. Ucrainenii”, a transmis președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Libertatea, cel mai mare cadou de Paște pentru câțiva soldați

Cel mai mare cadou de Paște pentru 130 de soldați ucraineni a fost libertatea. Aceștia au fost capturați în Bahmut, Zaporojie, Soledar sau Herson de către gruparea Wagner. Și Ucraina a eliberat prizonieri ruși, dar numărul lor nu este cunoscut încă.

La Bahmut, armata rusă a atacat centrul orașului peste noapte. De cealaltă parte, oficialii ruși au susținut că 10 oameni ar fi murit în Donețk, din cauza bombardamentelor ucrainene. În acest timp, Vladimir Putin era la slujba de Înviere.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Aprilie 2023 - 09 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.