Ministerul Afacerilor Externe a emis miercuri o atenționare de călătorie pentru românii care călătoresc, tranzitează sau intenționează să călătorească în Franța. Prin urmare, circulația feroviară, transportul public și zborurile vor fi afectate de greva generală.

MAE a emis o avertizare de călătorie în Franța

Ministerul Afacerilor Externe a transmis cetățenilor români că joi, în Franța, va avea loc o grevă generală în transportul public. Prin urmare, cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Franceză vor întâlni dificultăți în circulația transportului public din cauza grevei. Joi, în Franța vor avea loc perturbări ale circulației feroviare naționale (TGV, Ouigo), locale (TER, Intercités, Transilien) și internaționale (Thalys, Eurostar).

De asemenea, și transportul public urban ar putea fi perturbat din cauza grevei anunțate de către șoferii din acest sector, dar și din cauza modificării traseelor unor linii de transport, din cauza demonstrațiilor care vor avea loc în orașele din Franța. Autoritățile franceze îi îndeamnă atât pe cetățenii țării, cât și pe cetățenii străini să consulte site-urile rețelei locale de transport.

Unde se pot adresa cetățenii români după ajutor

La acțiunile grevei generale se vor alătura și sindicatele aeroporturilor din Paris (Charles-de-Gaulle și Orly), controlorii aerieni și personalul Air France (FNIC-CGT și CGT Air France), decizie care poate crea o mai mare perturbare ale orarului curselor aeriene și multe dintre acestea pot înregistra întârzieri sau chiar anulări.

În cazul unor eventuale anulări/întârzieri ale zborurilor, pasagerii companiei Air France vor fi anunțati prin SMS. Totodată, există probabilitatea ca greva generală să se prelungească și după ziua de joi, în anumite sectoare, în special în cel al transportului public.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 și +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Citeste si:
Angajații din Sănătate declanșează greva generală în februarie
Angajații din Sănătate...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Aprilie 2023 - 03 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.