Compania aeriană Wizz Air a anunțat că suspendă zborurile spre și dintre Chișinău. Compania a menționat că din cauza situației tensionante din ultima perioadă în spațiul aerian moldovenesc au ales să suspende zborurile începând din 14 martie.

Wizz Air suspendă zborurile spre și dintre Chișinău

Compania aeriană Wizz Air a anunțat luni, că zborurile spre și dinspre Chișinău urmează a fi suspendate din 14 martie. Compania din Ungaria menționează că decizia a venit după ce a monitorizat îndeaproape situația din spațiul aerian moldovenesc din ultima perioadă. Potrivit reprezentanților, la ora actuală, securitatea din spațiul Moldovei nu este foarte sigură, lucru care îi îngrijorează și le dau de gândit. Aceștia au decis să nu pună în pericol siguranța pasagerilor lor și să sisteze zborurile.

"Siguranța pasagerilor și a echipajului rămâne prioritatea numărul unu a Wizz Air, iar ca urmare a evoluțiilor recente din Moldova și a riscului ridicat, dar nu iminent, din spațiul aerian al țării, Wizz Air a luat decizia dificilă, dar responsabilă, de a suspenda toate zborurile către Chișinău începând cu data de 14 martie. După data de 14 martie, Wizz Air va oferi zboruri suplimentare din Iași, pentru a sprijini pasagerii din Chișinău", transmite Wizz Air.

Wizz Air a anunțat că pasagerii vor genera zboruri suplimentare din Iași, prin urmare, va exista o nouă rută de la Iași către Berlin. Totodată, numărul zborurilor către Barcelona, Milano Bergamo, Bologna, Roma Ciampino, Roma Fiumicino, Dortmund, Larnaca, Londra Luton și Treviso din Iași se va majora considerabil.

Ce pot face clienții care au deja bilete procurate la curse Wizz Air

Din păcate, zborurile de la Chișinău către Budapesta și Praga vor fi suspendate, iar compania nu vine cu o alternativă directă pentru pasagerii acestor rute. De asemenea, compania a anunțat că restul rutelor rămase care operează cu destinația Chișinău va fi relocată către alte destinații din rețeaua Wizz Air.

Totodată, pasagerii care au bilete deja procurate vor fi anunțati prin e-mail sau SMS despre aceste modificări. Clienții pot opta pentru returnarea banilor pe bilete sau pentru rezervarea unui alt bilet.

Citeste si:
Blue Air a intrat în insolvență. Compania are datorii de peste 230...
Blue Air a intrat în...

"Clienții afectați, care au rezervat bilete direct prin wizzair.com sau prin aplicația pentru mobil a companiei aeriene, vor fi notificați prin e-mail și pot opta pentru rezervarea gratuită a unui alt bilet, pentru rambursarea a 120% din tariful inițial achitat sub formă de credit pentru rezervări viitoare sau rambursarea a 100% din prețul biletului. Wizz Air rămâne fidelă pieței din Moldova și loială clienților săi. Wizz Air va continua să evalueze constant situația, pentru a relua operațiunile și pentru a redeschide baza, de îndată ce acest lucru va putea fi realizat în siguranță", mai arată Wizz Air.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Februarie 2023 - 01 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.