Un nou cutremur a avut loc luni în estul Turciei, în provincia Malatya. Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC) a anunțat că seismul a înregistrat o magnitudine de 5,2 și s-a produs în zonele deja afectate. Sâmbătă, Turcia a fost zguduită de un nou cutremur cu magnitudinea de 5.

Turcia a fost zguduită de un nou cutremur

Un nou cutremur puternic a avut loc în estul Turciei, luni la amiază. Seismul s-a produs la ora 12:04 (ora locală) - ora 11:04 (ora României) și a înregistrat o magnitudine de 5,2 pe scara Richter, la o adâncime de 5 kilometri, care inițial a fost de 10 kilometri însă a fost revizuită de EMSC. Cutremurul a izbucnit într-o zonă deja afectată anterior, epicentrul cutremurului fiind cartierul Yeșilyurt din Malatya.

Autoritățile din Turcia au anunțat că până la ora actuală nu au fost înregistrate victime. În schimb, mai multe blocuri au fost afectate de seismenele care s-au produs în ultimele săptămâni și prin urmare s-au surpat.

„Am primit informații despre 5 clădiri, evaluăm și sesizările primite de call center-ul nostru. Am primit informații că mai multe clădiri s-au prăbușit în regiunea Battalgazi”, a spus primarul din Yeşilyurt, Mehmet Çınar.

Sâmbătă după amiază, un nou cutremur s-a produs la ora locală 13.27, în centrul Turciei, provincia Nigde, la o adâncime de 7 kilometri. Cutremurul a lovit districtul Bor. Autoritățile turce nu au înregistrat victime, decese sau pagube materiale.

Dezastrul provocat în Turcia și Siria în urma cutremurului din 6 februarie

Luni dimineața, 6 februarie 2023, Turcia a trăit una dintre cele mai negre zile din istoria sa. Un șir de cutremure cu magnitudinea de 7,8 și 7,5 a zguduit puternic Turcia și zone din Siria, în urma cărora peste 50.000 de persoane și-au pierdut viața, mii de persoane au fost rănite și mii de blocuri s-au năruit.

Cutremurul din 6 februarie a fost urmat de peste 9.000 de replici, iar peste 2 milioane de persoane au rămas fără acoperiș deasupra capului. Autoritățile turce au anunțat că numărul clădirilor distruse se ridică la peste 173.000 de clădir. Până în prezent, au fost arestate 184 de persoane care sunt suspectate pentru prăbuşirea clădirilor în urma cutremurelor.

Citeste si:
Patru cutremure au avut loc noaptea trecută în România
Patru cutremure au avut loc...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Februarie 2023 - 02 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.