Preşedintele rus Vladimir Putin revine cu noi acuzații la adresa Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO). De această dată, liderul de la Moscova învinuiește organizația că ar participa la războiul din Ucraina prin livrarea de arme pentru armata ucraineană.

Putin acuză NATO că susține Ucraina cu arme de luptă

Liderul de la Kremlin a învinuit din nou NATO că susține Ucraina în acest război cu arme de luptă. Anterior, Putin și alți oficiali din Rusia au acuzat NATO că susțin Ucraina din umbră, chiar dacă aceasta nu este membru al organizației.

„Ei (ţările NATO) trimit Ucrainei arme în valoare de zeci de miliarde de dolari. Aceasta este cu adevărat participare (la conflictul din Ucraina)”, a spus Putin într-un interviu acordat duminică.

Șeful statului rus spune că astfel, NATO se face vinovată de crimele care au loc în fiecare zi din cauza războiului.

„Aceasta înseamnă că ei iau parte, zilnic, la crimele regimului de la Kiev”, a adăugat preşedintele rus.

Pe lângă toate acestea, Putin a menționat că țările occidentale își urmăresc singurul lor scop care se rezumă distrugerea fostei Uniuni Sovietice şi partea sa principală, Federaţia Rusă. Autoritățile de la Moscova mereu au afirmat că țările lumii își doresc destrămarea Federației Ruse, distrugerea ei ca țară și putere, iar poporul rus doar se apără în fața dușmanilor care vor să le distrugă barierele de protecție.

Rusia consideră că SUA vrea să construiască o nouă lume pentru propriul interes

„Doar în acel moment ei ne vor accepta poate în aşa-zisa familie a popoarelor civilizate, însă doar separat, fiecare parte separat”, a continuat Vladimir Putin.

Preşedintele rus spune că ura și dorința de a distruge Rusia este cultivată de SUA, țara care urmărește să creeze o nouă lume pentru propriul interes. Războiul din Ucraina ar fi rezultatul dorinței lor de a reconfigura lumea.

„Suntem împotriva a ce? Împotriva faptului că această lume nouă ce apare se construieşte doar în interesul unei singure ţări: SUA. Acum, tentativele lor de a reconfigura lumea conform imaginii lor, după destrămarea Uniunii Sovietice, au dus la această situaţie, (iar) noi suntem pur şi simplu obligaţi să reacţionăm”, a spus Putin.

Citeste si:
Planul de pace în 10 puncte a lui Zelenski. Putin: „Ucraina poate...
Planul de pace în 10 puncte...

În dimineața zilei de 24 februarie 2022, Rusia a declanşat o invazie pe teritoriul Ucrainei, pe care a justificat-o ca fiind o „operațiune militară specială” care urmărea „demilitarizarea” și „denazificarea” Ucrainei. Această agresiune a fost prima în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Februarie 2023 - 02 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.