Președintele american Joe Biden a declarat că a decis să candideze pentru al doilea mandat la alegerile prezidențiale din 2024.

Joe Biden va candida din nou pentru funcția de președinte al SUA

Președintele american Joe Biden și-a anunțat intenția de a candida pentru un al doilea mandat la alegerile prezidențiale care vor avea loc în 2024. Anterior, președintele SUA a mai bătut apropouri că își mai dorește un mandat la Casa Albă.

"Intenţia mea este... a fost de la început să candidez", a declarat președintele american în vârstă de 80 de ani în candrul unui interviu ABC News.

Soţia sa, Jill Biden, a declarat anterior, în cursul zilei de vineri, pentru Associated Press, că singurele detalii care au rămas de pus la punct sunt unde și când să facă un anunţ de campanie. Întrebat despre declarația soției sale, Joe Biden nici nu a confirmat, nici nu a infirmat cele spuse, ci a spus totuși că el nu se grăbește, deoarece are o serie de alte lucruri care trebuie finisate înainte de a da start campaniei.

"Sunt prea multe alte lucruri pe care trebuie să le terminăm pe termen scurt înainte de a începe campania", a spus el despre reformele pe care le-a întreprins administraţia sa.

Joe Biden este "viguros" şi "apt" pentru funcţie

De asemenea, președintele SUA a fost întrebat dacă vârsta i-a influenţat sau nu decizia de a candida din nou. Oficialul american a răspuns că vârsta nu are nicio legătură, însă i-a îndemnat pe americani să fie atenți la ceea ce a întreprins în cei doi ani de mandat de până acum.

"Nu. Dar este legitim ca oamenii să se întrebe despre vârsta mea. Este total legitim. Tot ce pot spune este: fiţi atenţi la ceea ce fac", a adăugat el, referindu-se aparent la bilanţul primilor doi ani la Casa Albă.

Citeste si:
Ciucă, despre candidatura la prezidențiale: „Nu mă dau înapoi”
Ciucă, despre candidatura la...

La vârsta de 86 de ani, Joe Biden își va încheia mandatul de președinte al SUA. Potrivit unui examen medical pe care l-a efectuat săptămâna trecută s-a decis că șeful statului este "viguros" şi "apt" pentru funcţie.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Februarie 2023 - 12 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.