Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis un mesaj la un an de la izbucnirea războiului din Ucraina. Oficialul de la Kiev a declarat că situația este dificilă în estul țării, dar forțele ucrainene fac tot posibilul pentru a rezista.

Un an de la războiul din Ucraina. Mesajul președintelui Zelenski

La împlinirea unui an de la războiul declanșat de forțele armate ruse în Ucraina, președintele Volodimir Zelenski a transmis pe rețelele de socializare un mesaj cu această ocazie. Din păcate, războiul încă continuă în unele zone ale țării și pare că nu mai are sfârșit. Zelenski a anunțat că astăzi, la un an de război, a ținut o ședință a personalului într-un format extins cu rapoarte detaliate.

Zelenski a menționat că situația din estul țării este una extrem de dificilă, însă trupele ucrainene încearcă să facă față provocărilor. De partea cealaltă, Odesa și zona Mării Negre se află în siguranță, sub controlul ucrainenilor.

„Zaluzhny, Syrskyi, Tarnavskyi, Moskalyov și Nayev. Situația în direcțiile cheie. Estul, foarte dificil. Supărătoare. Dar facem totul pentru a rezista. Sud, în unele zone situația este destul de periculoasă, dar războinicii noștri au mijloace de răspuns la ocupant. Odesa și zona Mării Negre sunt sub control. ”, a transmis Zelenski.

Oficialul de la Kiev a mai menționat că în partea de nord, toți războinicii pot vedea fiecare intenție a inamicului, iar autoritățile se concentrează pentru a întări zonele unde este necesar. Potrivit unui raport al șefului Direcției principale de informații Budanov despre intențiile actuale ale ocupantului, ar exista decizii în ceea ce privește contracararea teritoriului.

„Separat și în detaliu, am abordat problema producției și aprovizionării cu muniții și arme. Desigur, nu pot dezvălui public detaliile acestui lucru. Dar aceasta este o muncă semnificativă. Și mă bucur să aud la ședința Statului Major că și în astfel de condiții avem potențialul potrivit.”, a mai spus Zelenski.

2023 va fi anul victoriei țării asupra Rusiei

Președintele ucrainean a specificat că în cursul serii, a primit rapoarte detaliate despre situația din Herson. În urma unei lovituri din partea rușilor s-a deteriorat conducta principală care asigura încălzire la aproximativ șase sute de case, peste patruzeci de mii de oameni. În aceste condiții, lucrările de reparație vor fi efectuate fără întrerupere până când acestea vor restabilita alimentarea cu încălzire.

Citeste si:
Iohannis, la un an de război: „Ucraina protejează securitatea...
Iohannis, la un an de război:...

„Și o vom restaura! Indiferent ce fac teroriștii și nenorociții ruși, vom restabili totul. Slavă războinicilor noștri! Slavă tuturor celor care sunt acum în luptă! Mulțumim tuturor celor care ne ajută! Glorie Ucrainei!”, a fost mesajul postat de Volodimir Zelenski pe Instagram.

De asemenea, Zelenski a postat și un mesaj pe contul de Twitter în care a spus că, indiferent de toate greutățile la care a fost supusă țara sa în ultimele 12 luni de război, 2023 va fi anul victoriei țării asupra Rusiei. Liderul ucrainean susține că pentru Ucraina și cetățenii săi a fost un an plin de durere, tristețe și pierderi, însă anul 2023 va fi diferit.

"Pe 24 februarie, milioane dintre noi au făcut o alegere. Nu un steag alb, ci cel albastru și galben. Nu fuga, ci înfruntarea. Rezistând și luptând", a declarat Zelenski.

Citeste si:
Ucraina susține că a doborât trei bombardiere rusești Su-34....
Ucraina susține că a doborât...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Februarie 2023 - 11 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.