Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj cu ocazia împlinirii unui an de la începutul războiului din Ucraina. Șeful statului le-a mulțumit ucrainenilor pentru curajul și puterea de care au dat și dau dovadă în continuare, deoarece ei asigură siguranța întregii Europe în momentul de față.

Mesajul lui Klaus Iohannis la un an de la începutul războiului din Ucraina

Klaus Iohannis a transmis un mesaj la un an de la izbucnirea incendiului din Ucraina. Ucraina a fost atacată cu cruzime, fără nicio justificare, de către Rusia, iar acest tablou ne-a arătat cum prezentul și viitorul se poate schimba într-o clipă, a spus liderul de la București.

“Oameni nevinovați și-au pierdut viața, i-au pierdut pe cei dragi, și-au pierdut casele, le-au fost distruse școlile și spitalele și au fost nevoiți să fugă din calea războiului pentru a se salva pe ei și viața copiilor lor”, a început președintele României mesajul.

Iohannis a menționat că pe parcursul acestui an, poporul ucrainean a câștigat admirația a mii de oameni din diferite colțuri ale lumii datorită curajului, forței și hotărârii arătate în apărarea țării și a libertății, respingând agresiunea forțelor inamice ruse.

“Apărându-și țara și libertatea, poporul ucrainean protejează valorile și libertatea noastră, protejează securitatea noastră, a românilor și a întregii Europe. Lupta poporului ucrainean este și lupta noastră”, a completat șeful statului.

Președintele a specificat că poporul român a fost alături de ucraineni încă din prima zi. Românii au demonstrat lumii întregi ce înseamnă să oferi sprijin și să îți deschizi ușa casei pentru femeile și copiii care și-au pierdut căminul, să îi ajuți cu inima deschisă pe toți cei care fug din cauza ororilor războiului.

Mesaj pentru ucraineni, transmis de Klaus Iohannis

Poporul român s-a mobilizat rapid în fața suferinței ucrainenilor și au făcut tot ce le-a stat în puteri pentru a-i ajuta și a-i adăposti pe cei care au fugit din calea războiului. Iohannis le-a mulțumit românilor care au contribuit cu orice ajutor pentru refugiații ucraineni care au rămas fără nimic în urma atacurilor forțelor armate ruse.

Citeste si:
Planul de pace în 10 puncte a lui Zelenski. Putin: „Ucraina poate...
Planul de pace în 10 puncte...

„Vă mulțumesc tuturor pentru solidaritatea voastră, pentru empatia arătată. Ați demonstrat că românii sunt vecini și parteneri pe care te poți baza. Vom continua să ajutăm Ucraina și poporul ucrainean atât timp cât va fi nevoie. Este angajamentul ferm al României”, a mai spus Iohannis.

Războiul care a izbucnit la câțiva pași le-a oferit românilor “o lecție, cea a solidarității și unității”. Poporul român a demosntrat că este puternic și se opune agresiunilor ruse. Iohannis susține că această bătălie trebuie să fie câștigată de Ucraina, iar Rusia trebuie să răspundă pentru crimele comise și pentru viețile distruse.

De asemenea, președintele României le-a transmis un mesaj de încurajare tuturor ucrainenilor, mai ales celor care și-au început o nouă viață în țară.

Citeste si:
Fostul ministru Vlad Voiculescu la DNA în dosarul vaccinurilor:...
Fostul ministru Vlad...

“Dragi ucraineni, nu sunteți singuri! Aveți în România un prieten de nădejde, care vă sprijină în această luptă nedreaptă! Este responsabilitatea noastră, a tuturor, să contribuim la victorie și la construirea unui viitor mai bun, în pace! România este și va fi alături de Ucraina!”, a încheiat președintele.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Februarie 2023 - 12 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.