Noi cutremure au avut loc luni seara, în Turcia. Cele mai puternice cutremure au înregistrat o magnitudine de 6,4 și 5,8 pe scara Richter. Potrivit bilanțului provizoriu, șase persoane au decedat, iar alte 300 de persoane au fost rănite, după ce mai multe clădiri s-au prăbușit.

Două cutremure puternice au avut loc în Turcia, la doar două săptămâni de cutremurul de 7,8

Luni seara, un șir de noi cutremure și replici au avut loc în Turcia. Primul seism s-a produs la ora locală 20:04:28 (17:04 GMT), în provincia Hatay, sud-estul Turciei, în apropiere de granița cu Siria, având o magnitudine de 6,4 pe scara Richter. Centrul Seismologic European-Mediteranean (EMSC) a anunțat că trei minute mai târziu Turcia a fost zguduită de un alt cutremur cu o magnitudine de 5,8, care a lovit districtul Samandag, tot în Hatay.

Bilanțul provizoriu al victimelor se ridică la șase decese și peste 300 de persoane rănite. Zeci de clădiri s-au dărâmat în urma primului cutremur care a avut loc luni seara. Sub plăcile de beton au fost prinse nenumărate victime, iar echipele de salvare încearcă să facă față dezastrului pentru a salva cât mai multe vieți.

Adâncimea primului cutremur a fost măsurată la numai doi kilometri și a fost resimțit până în Egipt și Liban. Specialiștii au anunțat că după cutremurul care a avut loc luni seară, de 6,4, au urmat alte 90 de replici.

Cel mai mare cutremur din ultimii 25 de ani din Turcia

Cu doar două săptămâni în urmă, pe data de 6 februarie, Turcia și Siria au fost zguduite de cel mai puternic cutremur din ultimii 25 de ani care a avut loc în Turcia. Seismul a fost însoțit de mai multe replici care au avut loc la scurt timp una de alta. Cele mai puternice cutremure au înregistrat o magnitudine de 7,8 și 7,5, care au fost urmate de sute de replici cela mai slabe.

În urma dezastrului produs de cutremurele din Turcia și Siria, peste 45.000 de persoane și-au pierdut viața, iar alte mii mii de persoane au fost rănite sau salvate de sub bucățile de beton. Zeci de țări din lume au sărit în ajutorul Turciei și Siriei cu echipe de salvare, ajutoare umanitare, medicamente, produse alimentare și alte lucruri necesare celor rămași fără adăpost.

Citeste si:
Patru cutremure au avut loc noaptea trecută în România
Patru cutremure au avut loc...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Februarie 2023 - 01 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.