Virusul COVID-19, care a nenorocit populația la nivel mondial, a apărut pentru prima dată în China. Acum, autoritățile chineze anunță o „victorie decisivă” asupra COVID-19. Pe parcursul celor peste 3 ani de teroare, China a raportat cea mai mică rată de mortalitate din lume, iar peste 200 de milioane de persoane beneficiază de tratament medical.

China anunță o „victorie decisivă” asupra virusului COVID-19

Autoritățile din China s-au luptat mai bine de 3 ani cu virusului COVID. Primul focar al infecției s-a declanșat în China, după care acesta a fost răpândit în tpate țările din lume. Milioane de oameni au murit în urma infecției cu acest virus, de la copii până la vârstnici. COVID-19 nu a cruțat pe nimeni, lumea transformându-se într-o adevărată apocalipsă.

Restricțiile COVID-19 le-au dat mari bătăi de cap oamenilor din întreaga lume. Criza din sistemul medical s-a agravat și mai mult, iar spitalele au fost supra solicitate de bolnavii cu COVID-19. China a anunțat o victorie asupra virusului care a perturbat viața oamenilor în ultimii 3 ani.

„Datorită eforturilor continue de optimizare a prevenirii COVID-19 și a măsurilor de control puse în aplicare din noiembrie 2022, răspunsul Chinei la COVID-19 a realizat o tranziție fără probleme într-un timp relativ scurt”, au declarat joi, în cadrul unei reuniuni, membrii Politburo, organismul de conducere al Partidului Comunist Chinez (PCC).

87.468 de decese în China de la începutul pandemiei de coronavirus

„A fost obținută o victorie decisivă în prevenirea și controlul epidemiei”.

În jur de 800.000 de persoane cu cazuri grave au primit un tratament potrivit, însă membrii Politburo au atenționat că în ciuda faptului că situația din China merge spre bine, virusul nu a dispărut de tot, acesta încă circulă și evoluează în întreaga lume. Autoritățile din China intenționează să crească rata de vaccinare a persoanelor în vârstă și să consolideze aprovizionarea și producția de dispozitive medicale. De asemenea, Politburo a solicitat municipalităților și provinciilor chineze să își consolideze sistemele de sănătate.

De la începutul pandemiei de coronavirus, în China s-au înregistrat peste 2,02 milioane de cazuri de îmbolnăviri și 87.468 de decese.

Citeste si:
Rafila, despre noul vaccin COVID: „Va ajunge în România până la...
Rafila, despre noul vaccin...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Februarie 2023 - 11 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.