Autoritățile din Ucraina au transmis că forțele armate ruse au lansat un nou val de atacuri aeriene cu rachete asupra țintelor din țară, în noaptea de miercuri spre joi.

Noi atacuri asupra Ucrainei. Rușii au lansat zeci de atacuri cu rachete

Forțele armate ruse continuă să atace și să distrugă teritoriul ucrainean. În noaptea de miercuri spre joi, o serie de atacuri aeriene cu rachete s-au îndreptat spre mai multe ținte din Ucraina. Autoritățile susțin că în total, 32 de rachete au fost lansate în aer de pe mare și au fost direcționate asupra infrastructurii critice a Ucrainei, pe parcursul nopții.

Statul Major General a transmis că jumătate dintre rachetele rusești au fost distruse, printre care opt rachete rusești Kalibr, care au fost lansate de pe o navă din Marea Neagră. Unele dintre ele au lovit nordul și vestul Ucrainei. Oficialii ucraineni au menționat că regiunile centrale Dnipropetrovsk și Kirovograd au fost și ele lovite de rachete. O altă rachetă a lovit o zonă industrială din Liov, în vestul Ucrainei, în urma căruia s-a declanșat un incendiu care a fost izolat.

Nu este pentru prima oară când armata rusă atacă punctele stategice, infrastructura și rețeaua energetică a Ucrainei. De la începutul războiului, forțele armate ruse au tot încercat să distrugă teritoriul Ucrainei în așa mod încât să nu mai poată primi ajutor din exterior, să se simtă fără scăpare și să se predea în fața dușmanilor.

Atacul de miercuri spre joi a avut loc după ce țările NATO au declarat că vor spori și mai mult sprijinul militar pentru forțele ucrainene, care pregătesc o contraofensivă. Acest lucru nu este tocmai pe placul autorităților de la Moscova, drept urmare, atacul lor fiind un răspuns indirect.

Vladimir Putin va ține un discurs pentru națiune pe 21 februarie

Oficialul de la Kremlin va susține discursul cu trei zile înainte de împlinirea unui an de la invazia rusă pe teritoriul Ucrainei.

Citeste si:
Sondaj INSCOP: Aproape 40% dintre români sunt de părere că Ucraina...
Sondaj INSCOP: Aproape 40%...

"La 21 februarie, preşedintele Federaţiei Ruse se va adresa Adunării Federale. În discursul său, Vladimir Putin va aborda situaţia actuală, în special ofensiva rusă în Ucraina şi situaţia economică a ţării.", a anunţat într-o conferinţă de presă purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Februarie 2023 - 01 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.