Preşedintele de la Moscova, Vladimir Putin, va susţine un discurs anual despre starea naţiunii, în faţa camerelor Adunării Federale (Duma de Stat, camera inferioară, şi Consiliul Federaţiei, camera superioară) pe data de 21 februarie, cu trei zile înainte de împlinirea unui an de război cu Ucraina.

Vladimir Putin va ține un discur pentru națiune pe 21 februarie

Oficialul de la Kremlin va susține discursul cu trei zile înainte de împlinirea unui an de la invazia rusă pe teritoriul Ucrainei.

"La 21 februarie, preşedintele Federaţiei Ruse se va adresa Adunării Federale. În discursul său, Vladimir Putin va aborda situaţia actuală, în special ofensiva rusă în Ucraina şi situaţia economică a ţării.", a anunţat într-o conferinţă de presă purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Putin își va susţine discursul despre starea naţiunii într-o o sală de congrese care se află aproape de Piaţa Roşie. Potrivit tradiției, Vladimir Putin transmite în fiecare an câte un discurs despre starea naţiunii în faţa parlamentarilor ruşi, în care vorbește despre bilanţul care a trecut şi stabileşte noi direcţii obiective. În anul 2022, discursul nu a avut loc din cauza războiului din Ucraina.

Dmitri Peskov a menționat că soldaţi ruşi care participă la operaţiunile militare din Ucraina vor fi invitaţi la discursul din 21 februarie. După discurs, autoritățile ruse ar organiza un "mega-miting-concert" la care va participa și Vladimir Putin. Aceste ar putea avea loc a doua zi, pe data de 22 februarie pe stadionul Lujniki, au declarat portalului RBK trei surse familiare cu discuţia despre organizarea acestui eveniment.

Discursul lui Putin din 21 februarie 2022

Pe 21 februarie 2022, Putin a susținut un discurs în care a decis să recunoască drept entități independente zonele Donețk și Luhansk din Ucraina. Tot în 2022, pe data de 18 martie, tot la Lujniki a avut loc un miting-concert. Atunci au participat, 200.000 de persoane, marea majoritate dintre aceștia fiind angajaţi din sectorul public şi studenţi.

Citeste si:
Discursul lui Joe Biden, așteptat de o lume întreagă: „Hamas şi...
Discursul lui Joe Biden,...

Peskov a sugerat că Putin ar putea organiza și un alt eveniment care a fost amânat. Este vorba despre un dialog televizat care are loc în fiecare an, numit „Linia directă”. În cadrul acestui eveniment poporul adresează întrebări în direct, iar șeful statului răspunde.

La data de 24 februarie 2022, Rusia a invadat Ucraina și a declanșat un război între cele două state. Rusia a numit această mișcare o "operaţiune militară specială", în timp ce Ucraina şi Occidentul a catalogat-o ca fiind o agresiune nejustificată şi neprovocată împotriva unui stat independent, prima în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Februarie 2023 - 02 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.