Rusia a vândut Indiei arme în valoare de 13 miliarde de dolari în ultimii cinci ani și News Deli are comenzi de echipament militar și arme ruse în valoare de peste 10 miliarde de dolari. Premierul indian Narendra Modi a îndemant la dialog și diplomație pentru oprirea războiului.

Rusia a vândut Indiei arme în valoare de 13 miliarde de dolari în ultimii 5 ani

Zeci de țări occidentale au impus sancțiuni împotriva Rusiei, chiar și asupra industriei de armament, ca răspuns la invazia pe care Moscova o denumește „operațiune militară specială”. India, China şi unele ţări din Asia de Sud-Est şi-au menţinut interesul pentru importul de arme ruse, potrivit lui Dmitri Şugaev, directorul Serviciului Federal pentru Cooperare Tehnico-Militară, conform agențiilor de presă ruse.

„În pofida presiunilor fără precedent exersate asupra Indiei de state occidentale în frunte cu SUA în legătură cu operaţiunea (militară) specială a Rusiei în Ucraina, aceste ţări continuă să fie unii dintre principalii parteneri ai Rusiei în domeniul cooperării tehnico-militare”, a completat el.

Registrul de comenzi s-a menținut la aproape 50 de miliarde de dolari

Exportul anual de arme al Rusiei a fost aproximativ 14-15 miliarde de dolari, iar registrul de comezi s-a menținut la aproape 50 de miliarde de dolari. Țările din Asia sunt interesate mai ales de sistemele de apărare antirachetă S-400 Triumf, de sistemele cu rază de acțiune scurtă sol-aer ca Osa, Peciora sau Strela, cât și de avioane Su-30, elicoptere MiG-29 și drone ruse.

Agenţia de presă TASS a informat că Rusia va prezenta circa 200 de modele de arme şi echipamente militare la cea de-a 14-a Expoziţie Aerospaţială Internaţională Aero India 2023, care se deschide luni la Bengaluru.

La expoziţia din această săptămână, India va căuta să cumpere avioane militare în valoare de miliarde de dolari, să finalizeze contractele pentru avioanele de linie pentru a satisface cererea populaţiei şi să preseze industria mondială de avioane să producă mai mult pe plan local.

Citeste si:
Șeful Statului Major al Apărării, despre introducerea serviciului...
Șeful Statului Major al...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Februarie 2023 - 11 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.