Cetățenii americani care se află în Rusia sunt rugați de urgență să părăsească țara. Ambasada SUA la Moscova a făcut un apel către toți americanii care se află pe teritoriul Rusiei să plece cât mai curând din țară din cauza războiului din Ucraina și din cauza riscului de arestări arbitrare sau de hărțuire din partea forțelor de ordine ruse.

Ambasada SUA la Moscova le cere cetățenilor americani să părăsească Rusia

Potrivit unei declarații făcute de ambasada SUA de la Moscova, cetățenii americane care se află în Rusia au fost rugați să părăsească teritoriul din cauza războiului din Ucraina. De asemenea, acestora li s-a atras atenția să fie precauți din cauza riscului de detenții abuzive. Oficialii ambasadei au mai recomandat să nu călătorească în Rusia în perioada următoare.

„Cetățenii americani care locuiesc sau călătoresc în Rusia ar trebui să plece imediat. Acordați o prudență sporită din cauza riscului de detenții abuzive. Nu călătoriți în Rusia”, a precizat ambasada.

De la începutul războiului din Ucraina, SUA a tot avertizat cetățenii să evite călătoriile în Rusia, iar cei care se aflau deja acolo să părăsească țara de urgență. Ultimul astfel de avertisment public a fost lansat în septembrie, după ce președintele rus Vladimir Putin a dat ordinul unei mobilizări parțiale.

De asemenea, ambasada SUA a menționat că serviciile de securitate din Rusia au arestat cetățeni americani pe motivul unor acuzații false, condamnându-i în procese secrete fără oarecare dovezi.

„Serviciile de securitate rusești au arestat cetățeni americani pe baza unor acuzații false, au vizat cetățeni americani din Rusia pentru detenție și hărțuire, le-au refuzat un tratament corect și transparent și i-au condamnat în procese secrete sau fără a prezenta dovezi credibile”, a precizat ambasada.

Ambasada SUA a mai subliniat faptul că autoritățile ruse aplică în mod arbitrar legile locale împotriva lucrătorilor religioși cetățeni americani și au deschis anchete penale discutabile împotriva cetățenilor americani implicați în activități religioase.

Citeste si:
Ucraina susține că a doborât trei bombardiere rusești Su-34....
Ucraina susține că a doborât...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Februarie 2023 - 11 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.