Un bărbat din Rusia a încercat să fure mumia îmbălsămată a lui Vladimir Ilici Lenin din mausoleul de la Moscova, care se află în Piața Roșie din centrul capitalei.

Un rus a încercat să îl fure pe Lenin...din mausoleu

Informația a fost confirmată de agenția rusă TASS. Potrivit forțelor de ordine, un bărbat de cetățenie rusă, aflat într-o stare de ebrietate avansată, a încercat să pătrundă în interiorul mausoleului lui Lenin din Piața Roșie de la Moscova. Acesta ar fi vrut să plece cu trupul îmbălsămat a lui Vladimir Ilici Lenin.

Bărbatul a escaladat barierele din faţa mausoleului și a încercat să intre fără a fi observat, însă acesta a fost arestat la intrare de paza monumentului.

"Incidentul a avut loc în timpul nopții spre 6 februarie. Un bărbat a fost reținut în momentul în care a încercat să pătrundă în mausoleu, unde se află trupul lui Vladimir Lenin, și să îl fure. Ulterior, s-a descoperit că individul reținut era în stare de ebrietate", a declarat sursa citată de TASS.

La fața locului a fost solicitată o ambulanță. În urma unei verificări, medicii au constatat că bărbatul avea o afecțiune mintală provocată de consumul de alcool.

Corpul îmbălsămat a lui Vladimir Ilici Lenin. Mausoleul care a devenit un important obiectiv turistic în Rusia

Vladimir Ilici Lenin a fost liderul revoluției bolșevice și primul șef al guvernului Uniunii Sovietice. S-a născut la data de 22 aprilie 1870 și a murit pe 21 ianuarie 1924, la vârsta de 53 de ani. Lenin a supraviețuit unei tentative de omor și a suferit mai multe atacuri cerebrale.

Ani la rând se presupunea că Lenin ar fi suferit de sifilis și că aceasta a fost cauza morții, iar alții credeam că liderul bolșevic a fost otrăvit. Mausoleul în care trupul lui Lenin a fost depus a devenit un important obiectiv turistic în perioada soviectică, dar și în perioada comunistă până în prezent. Trupul fostului lider bolșevic a fost îmbălsămat și depus în mausoleul din Piața Roșie a Moscovei.

Citeste si:
Obsesii CIUDATE ale unor lideri care au scris istorie
Obsesii CIUDATE ale unor...

După ce Uniunea Sovietică s-a destrămat, au existat mai multe propuneri ca Lenin să fie înhumat într-un mormânt obișnuit, însă această măsură nu a ajuns să fie înfăptuită nici până în ziua de astăzi. Trupul acestuia este reîmbălsămat la o anumită perioadă.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Februarie 2023 - 02 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.