Guvernul României a oferit un lot de echipamente medicale Ministerului Apărării Republicii Moldova. Acesta conține măști și mănuși de protecție menite să prevină și să combată infectarea cu noua variantă de coronavirus.

România a donat echipamente medicale Republicii Moldova

Ministerul Apărării Naționale de la București a oferit un lot de echipamente medicale care urmează să fie livrat în Republica Moldova în perioada 19-20 ianuarie, potrivit reprezentanților Ministerului Apărării de la Chișinău.

,,Armata Națională, urmează să recepționeze, în numele Guvernului de la Chișinău, în perioada 19-20 ianuarie curent, din partea Ministerului Apărării Naționale de la București, un lot de echipamente medicale de protecție. Bunurile de resort medical sunt donate de partea română în contextul prevenirii și combaterii infectării cu virusul SARS-CoV-2”, au precizat ei.

Lotul donat cuprinde 1.000 de viziere, 9.000 de cutii cu mănuși, 2.000 de ochelari din plastic de protecție, 3 milioane de măşti chirurgicale, dar și 500.000 de măști de protecţie. Întregul lot costă peste 7 milioane de lei românești sau echivalentul a aproximativ 30 de milioane de lei moldovenești.

Reprezentanții Ministerului Apărării fac apel la națiune

Echipamentele medicale vor fi livrate pe cale terestră. Cu această ocazie, reprezentanții Ministerului Apărării s-au adresat populație cu rugămintea de a nu distribui poze în mediul online cu vehiculele militare pentru a crea panică în rândul locuitorilor.

,,Bunurile de resort medical vor fi transportate de la punctul vamal Leușeni, cu camioane militare din dotarea Armatei Naționale, și vor fi repartizate Agenției Rezerve Materiale și Spitalului Clinic Militar Central. Vehiculele militare implicate în transportarea bunurilor medicale se vor deplasa pe traseul național Leușeni-Chișinău. În acest context, îndemnăm cetățenii să se abțină de la distribuirea imaginilor cu tehnica militară în spațiul online, pentru a nu genera dezinformări”, au punctat funcționarii.

Citeste si:
A murit primul preşedinte al Republicii Moldova
A murit primul preşedinte al...

De curând, Armata Republicii Moldova a primit transportoare blindate Piranha din partea Guvernului german. Tehnica militară urmează să fie folosită în cadrul procesului de instruire a soldaților detașați în misiuni internaționale de menținere a păcii.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Ianuarie 2023 - 03 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.