Tragedie în Ucraina. Un elicopter s-a prăbușit miercuri dimineață în apropierea unei grădinițe și a unor clădiri rezidențiale din orașul Brovarî din regiunea Kiev. Potrivit primelor informații, autoritățile au transmis că bilanțul deceselor se ridică la 16, printre care se află și mai mulți oficiali ai ministerului de Interne din Ucraina.

Un elicopter s-a prăbușit în orașul Brovarî. Ministrul de interne al Ucrainei și alți oficiali din minister au murit

Ziua de miercuri a început cu o altă veste tristă în Ucraina. Un elicopter s-a prăbușit în apropierea unei grădinițe din orașul Brovarî din regiunea capitalei. În momentul în care a avut loc accidentul, copiii și educatorii se aflau în clădire. Echipele de salvare au intervenit de urgență și au decis să evacueze persoanele din incinta grădiniței.

Șeful Poliției naționale a transmis că au fost raportate până la moment șaisprezece decese. Printre victime se aflau ministrul de interne al Ucrainei, adjunctul său și alți înalți oficiali din minister.

„În orașul Brovarî, un elicopter s-a prăbușit în apropierea unei grădinițe și a unei clădiri rezidențiale. La momentul tragediei, copii și angajați au instituției se aflau în grădiniță. În acest moment, toată lumea este evacuată. Sunt victime. La locul accidentului se află ambulanțe, poliție și pompieri”, a scris pe Telegram guvernatorul Kievului, Oleksi Kuleba.

În urma impactului, clădirea a luat foc, iar flăcările s-au extins cu repeziciune. Din imaginile video care au fost distribuite pe rețelele de socializare se putea observa cum clădirea arde ca o torță, echipele de salvare care încearcă să intervină și să stingă focul și oameni care se auzeau țipând după ajutor.

Radiodifuzorul de stat Suspilne a scris pe Telegram: „Preliminar, se știe despre cinci persoane rănite, există și morți din cauza căderii unui elicopter în Brovarî”. La momentul actual nu se cunosc detalii despre cum a avut loc accident, dacă a fost un atentat sau nu sau dacă a fost vina unei defecțiuni tehnice a elicopterului. Oamenii legii vor porni o anchetă penală pe marginea acestui caz pentru a stabili toate circumstanțele în care a avut loc tragedia.

Citeste si:
Mai multe regiuni din Ucraina au fost țintite de lovituri puternice...
Mai multe regiuni din Ucraina...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 Ianuarie 2023 - 11 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.