O responsabilă cu rang înalt a diplomaţiei americane se află într-o vizită de lucru la Kiev. Oficialul american s-a întâlnit cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, şi a menționat din nou că angajamentul Washingtonului faţă de Ucraina este de neclintit.

Oficial american, în vizită la Kiev

Adjuncta secretarului de stat Wendy Sherman a mers într-o vizită la Kiev. Aceasta s-a întâlnit cu președintele Zelenski şi cu alţi oficiali cu rang înalt ucraineni „pentru a reafirma angajamentul puternic şi de neclintit al Statelor Unite faţă de Ucraina şi apărarea acesteia împotriva agresiunii ruse neprovocate", a transmis purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price.

Oficialul de rang înalt, Wendy Sherman, a condus o delegaţie în capitala Ucrainei, care s-a întâlnit cu ministrul apărării, Oleksii Reznikov. Aceștia au discutat despre ajutorul care urmează ca SUA să îl acorde Ucrainei cu scopul de a întări securitatea țării în fața inamicului, despre economia țării şi dezvoltarea unui parteneriat comercial bilateral de durată cu Statele Unite.

De asemenea, delegaţia a adus în discuție și subiectul despre „tinerii ucraineni care şi-au adaptat afacerile şi activităţile pentru a-şi sprijini concetăţenii, imaginând în acelaşi timp redresarea şi reconstrucţia Ucrainei", potrivit comunicatului Departamentului de Stat.

În Ucraina s-au intensificat atacurile și confruntările în a 11-a lună de război. În ultima perioadă au fost înregistrate tot mai multe atacuri cu rachetă, atacuri asupra rețelei de energie electrică și termoficare.

Sâmbătă, o rachetă a lovit un bloc de locuinţe din Dnipro, unde 75 de persoane au fost rănite, iar cel puțin 40 de persoane au murit. La sfârşitul lui decembrie, Zelenski a efectuat o vizită în SUA, unde a fost primit de preşedintele Joe Biden la Casa Albă. vizita a fost ținută în secret până în ultima clipă. În deplasării sale, Zelenski a solicitat ajutor militar şi economic de urgenţă de aproximativ 45 de miliarde dolari pentru Ucraina.

Citeste si:
Planul de pace în 10 puncte a lui Zelenski. Putin: „Ucraina poate...
Planul de pace în 10 puncte...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Ianuarie 2023 - 10 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.