Tragedie în Dnipro, sâmbătă. Mai multe persoane au decedat în urma unui atac cu racheta în Dnipro. Armata rusă a atacat un bloc de nouă etaje.

Rușii au atacat orașul Dnipro cu rachete. Zeci de morți și răniți

Sâmbătă, în Dnipro a avut loc un atac cu rachetă din partea armatei ruse. Un bloc de nouă etaje a fost lovit de rachetă, tragedie ce s-a soldat cu cel puţin 17 persoane decedate. Alte 73 de persoane au fost rănite. Cele nouă etaje ale blocului s-au transformat în bucăți de asfalt

Pe tot parcursul nopții, echipele de salvare au continuat să caute supraviețuitori și să îi salveze de sub plăcile de beton. La temperaturi destul de geroase, salvatorii au încercat să salveze cât mai multe persoane care au ajuns a fi victimele atacului aerian. Procesul a fost îngreunat de temperaturile negative și din cauza lipsei de lumină. Salvatorii însă nu s-au dat batuți și au continuat să se ghideze după țipetele oamenilor.

Viceprimarul oraşului Dnipro, Mikhailo Lysenko, a anunţat pe reţelele de socializare că locuitorii care au rămas prinși în apartamentele distruse trimit mesaje text pentru a le transmite semne de viață.

„Ne oprim din când în când din lucru pentru a păstra tăcerea şi auzim oameni ţipând de sub dărâmături” , a relatat oficialul ucrainean.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că cel mai probabil numărul deceselor va crește deoarece echipele de salvare nu pot înainta atât de rapid pentru a salva pe toată lumea. Guvernatorul regional Valentin Reznichenko a anunțat pe canalaul de Telegram că la ora locală 02:50, peste 60 de persoane au fost rănite şi 38 au fost salvate până în prezent, iar alte zeci erau dispărute.

Citeste si:
Atacuri cu rachete asupra Israelului. Țara a intrat în „stare de...
Atacuri cu rachete din Fâșia...

Un nou atac cu rachete în Kiev

Sâmbătă dimineața a început cu explozii și sunete de război în Kiev. Chiar de la începutul zilei, armata rusă a lansat în Kiev mai multe explozii. Acestea au venit pe neprins de veste, iar oamenii au intrat din nou în panică. Autoritățile din ucraina susțin că de vină sunt soldații ruși, care au atacat, din nou, infrastructura-cheie a capitalei Ucrainei.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Ianuarie 2023 - 01 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.