Biroul prezidenţial din Kiev a anunțat că summit-ul UE-Ucraina nu va avea loc la Bruxelles așa cum a fost transmis inițial, ci se va desfășura în capitala Ucrainei.

Summitul UE-Ucraina va avea loc în februarie la Kiev

După o conversație telefonică dintre preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, ce a avut loc luni, a fost anunțată schimbarea cu privire la locul unde se va desfășura summitul UE - Ucraina. Întâlnirea va avea loc pe data de 3 februarie la Kiev.

La summitul din gebruarie nu vor participa şefii de stat şi de guvern din statele membre ale UE, ci doar preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel. Acest lucru a fost anunțat anterior, în luna decembrie, de un purtător de cuvânt al lui Charles Michel.

Potrivit faptului că summitul va avea loc în capitala Ucrainei, acest lucru a spulberat orice speculațiie precum că președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski ar urma să facă o vizită în străinătate după călătoria surpriză care a făcut-o la Washington în decembrie. Potrivit Biroului prezidenţial de la Kiev, în urma conversaţiei telefonice cu von der Leyen, Zelenski a discutate despre situaţia de pe front, progresul Ucrainei pe calea spre aderarea la UE şi sprijinul financiar european pentru Kiev.

Secretarul general al NATO a cerut noi livrări de arme pentru Ucraina

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a pledat pentru trimiterea suplimentară de armament către Ucraina.

„Poate părea un paradox, dar sprijinul militar pentru Ucraina este cea mai scurtă cale către pace", a declarat politicianul norvegian într-un interviu de sfârşit de an acordat dpa.

Preşedintele rus Vladimir Putin trebuie convins că nu-şi va atinge obiectivul de a prelua controlul asupra Ucrainei, a apreciat el. Stoltenberg a continuat spunând că, apoi, ar putea exista "o soluţie de pace negociată, care să asigure că Ucraina se impune drept un stat democratic şi independent".


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Ianuarie 2023 - 01 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.