Ucrainenii îşi vor crea propriul miracol de Crăciun, arătând că vor rămâne neînvinşi în ciuda atacurilor ruseşti care au aruncat milioane de oameni în întuneric, a declarat sâmbătă preşedintele Volodimir Zelenski într-un mesaj sfidător.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut declarații la zece luni de la declanșarea războiului

Vorbind la zece luni după ce Rusia a declanşat un război care a ucis zeci de mii de oameni şi a strămutat milioane, Zelenski a spus că, dacă libertatea a venit cu un preţ ridicat, sclavia ar costa şi mai mult.

„Am îndurat la începutul războiului - am rezistat la atacuri, ameninţări, şantaj nuclear, teroare, lovituri cu rachete. Vom rezista şi în această iarnă, pentru că ştim pentru ce luptăm”, a declarat el.

Zelenski a făcut aceste declaraţii într-un mesaj video către ucrainenii care sărbătoresc Crăciunul în decembrie. Majoritatea ucrainenilor sunt creştini ortodocşi de rit vechi şi marchează această ocazie la începutul lunii ianuarie.

Atacurile neîncetate ale rachetelor şi dronelor ruseşti din octombrie au provocat daune masive sistemului de generare a energiei electrice, lăsând în mod regulat marile oraşe fără apă şi căldură.

„Chiar şi în întuneric complet, ne vom găsi unul pe altul pentru a ne îmbrăţişa strâns. Iar dacă nu există căldură, ne vom îmbrăţişa mult timp pentru a ne încălzi”, a spus el.

„Vom zâmbi şi vom fi fericiţi, ca întotdeauna. Există o singură diferenţă - nu vom aştepta un miracol, deoarece îl creăm noi înşine”.

Clipul, care a durat puţin sub nouă minute, a fost filmat în aer liber, noaptea, cu doar câteva lumini albe şi un pom de Crăciun în fundal. Zelenski a subliniat că trupele ucrainene luptau în estul regiunii Donbas, în timp ce alţii trăiau în exil în ţară şi în străinătate după ce au fugit de ruşi, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

„Ne luptăm cu ei de mai bine de 300 de zile şi opt ani. Le vom permite să obţină ceea ce vor?”, a spus el, referindu-se la ocuparea Crimeei de către Rusia în 2014.

Citeste si:
Șeful Statului Major al Apărării, despre introducerea serviciului...
Șeful Statului Major al...


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Decembrie 2022 - 07 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.