Preşedintele SUA, Joe Biden, a declarat că este gata să discute cu președintele rus Vladimir Putin doar dacă acesta se decide să pună capăt războiului din Ucraina. Totodată, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a menționat că vrea să discute cu Putin în timpul apropiat pentru a fi sigur de securitatea centralei atomice de la Zaporojie.

Biden este gata să discute cu Putin, dar cu o singură condiție. Despre ce condiție este vorba

Președintele SUA, Joe Biden, a spus că este gata să reia discuția cu omologul său, Vladimir Putin, însă doar cu o condiție. Acesta vrea ca Putin să pună capăt războiului din Ucraina. Biden spune că dacă Putin este de acord cu această propunere, atunci el se va așeza la o masă cu liderul de la Kremlin.

"Sunt gata să vorbesc cu Putin în cazul în care caută o modalitate de a pune capăt războiului. Nu a făcut-o încă", a declarat preşedintele SUA în cadrul unei conferinţe de presă comune cu Emmanuel Macron, aflat în vizită la Washington.

"Dacă s-ar întâmpla acest lucru, atunci, în consultare cu prietenii mei francezi şi ai NATO aş fi bucuros să mă aşez împreună cu Putin să văd ce are de gând. Nu a făcut-o încă", a continuat Joe Biden.

Înainte ca Rusia să atace Ucraina, preşedintele Biden şi secretarul de stat Antony Blinken au discutat cu autoritățile ruse și au făcut avertizări cu privire la consecinţelor unui astfel de atac. De atunci, preşedintele Biden nu s-au mai întâlnit cu Putin, chiar dacă pe parcursul războiului oficialii celor două țări au comunicat cu Moscova. Biden nu a ezitat nici de această dată să critice acțiunile lui Putin care au loc în Ucraina.

"Există o modalitate de a pune capăt acestui război, o modalitate raţională. Putin să se retragă din Ucraina. Dar nu este cazul", a spus din nou Biden. "Creşe, spitale, case cu copii bombardate. Este îngrozitor ceea ce face", a adăugat el.

Într-un interviu, președintele Franței, Emmanuel Macron, a afirmat că își dorește să discute cu preşedintele rus, mai ales pe subiecte precum energia nucleară civilă şi centrala de la Zaporojie. Ultima întâlnire oficială dintre cei doi președinți, Emmanuel Macron şi Vladimir Putin, a avut loc pe data de 11 septembrie.

Citeste si:
Război Israel - Palestina: SUA forțează soluția celor două...
Război Israel - Palestina:...

"Am vrut să fac mai întâi vizita de stat şi să am o discuţie aprofundată cu preşedintele Biden şi cu echipele noastre împreună", a declarat preşedintele Macron pentru ABC, indicând că va vorbi cu preşedintele rus "în zilele următoare".

"Este posibil să se revină la masa discuţiilor şi să se negocieze ceva? Cred că este încă posibil", a afirmat şeful statului francez.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Decembrie 2022 - 01 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.